Psykologer online

 • Psykologhjälp direkt via chatt eller video
 • Öppet måndag till fredag 8-17
 • Tid på en Capio-vårdcentral vid behov
 • Från 18 år och ingen remiss krävs

Psykisk hälsa

Vi kan hjälpa dig vid lättare tillfälliga besvär med nedstämdhet, stress, ångest, oro, kris, sorg eller sömnbesvär. Du kan möta oss via video eller chatt för bedömning, stöd och råd. Våra psykologer finns tillhands för dig måndag till fredag 8-17.

Tjej som inte kan sova

Trött men svårt att sova?

Vi erbjuder internetbaserad sömnbehandling med god effekt på sömnbesvär. En effektiv och långsiktig lösning för dig som lider av sömnbesvär.

Stöd för närstående

Våra psykologer ger stöd och råd till dig som är närstående till någon med allvarlig sjukdom, demens, missbruk eller andra problem som sätter press på dig som närstående. 

Hur går ett onlinemöte med psykolog till?

Du får börja med att fylla i ett antal tester och frågor. Ju fler frågor du orkar fylla i, desto bättre underlag får psykologen. När du har svarat på frågorna kommer du att komma till en chatt med psykolog. Hen får läsa svaren på dina frågor och kompletterar med ytterligare frågor i chatten. Beroende på svaren kommer ni sedan kunna välja mellan tre olika spår:

 1. Egenbehandling 
  Vi föreslår vetenskapligt säkra informationsmaterial och hemuppgifter som kan hjälpa dig att behandla dig själv.

 2. Fortsatt behandling via våra digitala kanaler
  Vi bokar tid och har 1-4 uppföljande möten via video. Däremellan får du hemuppgifter som du jobbar med för att må bättre. För flera besvär erbjuder vi bevisat effektiva behandlingsprogram med internet-KBT.

 3. Bokning för ett fysiskt besök på vårdcentralen
  Detta om vi märker att du behöver något som vi inte kan hjälpa till med i chatten (kan vara sjukskrivning, recept, remiss för utredning mm) eller att du har så pass svåra besvär att vi starkt rekommenderar att du behöver träffa någon.

Fysisk aktivitet har god effekt mot depression

Att känna sig ledsen eller trött ibland är naturligt, men för den som är deprimerad tar dessa känslor över helt. Om du är deprimerad och vill testa motionsbehandling med fysisk aktivitet på recept (FAR) kopplar vi in våra fysioterapeuter som ger dig stöd att komma igång med din träning och att anpassa den fysiska aktiviteten till en nivå som passar just dig.