5 vanliga frågor om viktoperationer

1. Är det inte bättre att äta rätt och träna mer än att operera sig?


För att vara aktuell för en viktoperation ska du ha gjort seriösa försök att gå ner i vikt. En viktoperation är ingen ”quick-fix” och ska alltid ses som en sista utväg. Det är viktigt att vara medveten om att operationen endast är ett verktyg och att det krävs ett stort eget arbete i form av få till sunda kost- och motionsvanor. Under vårt supportprogram guidar vi våra patienter till långsiktiga och hälsosamma kost- och motionsvanor.

2. Får alla operera sig för en viktoperation?

Vi opererar endast personer med ett BMI högre än 30. Vid en konsultation gör kirurgen också alltid en individuell bedömning. För patienter med enbart övervikt (BMI 25-30) kan vi hjälpa till med dietistkontakt. Räkna ut ditt BMI här. Läs även vad tidigare patienter säger.

3. Vilka typer av operationer finns det med titthålsteknik?

Våra operationer görs med titthålskirurgi (laparoskopi) och vi använder olika metoder. Valet av metoden sker i samråd med patienten. Vår vanligaste överviktsoperation är Sleeve Gastrectomy men vi utför även Gastric Bypass.

4. Vad kostar en operation?

En sleeve gastrectomy kostar 74 900 :- och en gastric bypass 79 900 :- för ett 2-årigt supportprogram med 5 års uppföljning via SoReg. I supportprogrammet ingår, förutom själva operationen och postoperativ vård, två övernattningar på kliniken, läkarbesök före operationen, receptförskrivning, rådgivning av läkare, sjuksköterske- och dietistkontakt efter behov, vårt endagsprogram som kallas för Återträffen, boken "Ett liv med sleeve" samt en 2-års licens till appen Baribuddy.

5. Varför välja CFTK framför en annan aktör?

Vi på Capio CFTK har genomfört titthålsoperationer med högsta medicinska kvalitet sedan 2007 och är ledande i Skandinavien. Vi lägger stor vikt i tiden efter din operation och erbjuder därför ett gediget supportprogram för att stötta dig till ett sunt och hälsosamt liv. Något som andra billigare alternativ lätt prioriterar bort. CFTK erbjuder även korta väntetider för bedömning och operation.

Läs mer om våra viktoperationer 

Kontakta oss

Fyll i formuläret intil om du vill veta om en viktoperation kan vara rätt för dig. 

Hälsningar

Teamet på CFTK

Kontakta oss