Ett-årigt eller tre-årigt supportprogram

Ett av våra ljusa patientrum

En viktoperation är en nystart i livet, men det är ingen mirakelkur för att bli hälsosam. Direkt efter operationen börjar ett nytt liv med ändrade matvanor och motion. För att ge dig som patient de bästa förutsättningarna att lyckas ändra ditt beteendemönster stöttar vi dig genom ett supportprogram.

Under ditt supportprogram är du välkommen att kontakta våra kirurger, sjuksköterskor och vår dietist när du behöver vägledning och har frågor om näring, motion eller annat som rör operationen. Du kan exempelvis få ditt matintag näringsberäknat, ta del av träningsprogram och få reda på din kroppssammansättning för att motivera dig att fortsätta leva sunt.

Direkt när du kommer hem efter din viktoperation sätter supportprogrammet igång och du kan ringa, mejla eller besöka oss så ofta du behöver. Till skillnad från andra vårdgivare behöver du inte boka tid för att träffa en sjuksköterska eller dietist, det räcker att du ringer innan du kommer.

I supportprogrammet ingår också Återträffen, en inspirationsdag där du tillsammans med andra patienter får motivation att komma igång eller behålla en hälsosam livsstil. Du får också möjlighet till viktkontroll samt personliga samtal med din dietist och sjuksköterska. 

Du kan själv välja mellan ett 1-årigt eller 3-årigt supportprogram. Då det 1-åriga supportprogramet tar slut finns det möjlighet att förlänga supporttiden med två år mot en kostnad.

CFTK's supportprogram innefattar 

  • Telefon- och mejlkontakt och fysiska träffar med kirurger, sjuksköterskor och dietist när du behöver vägledning eller har frågor.

  • Återträffens endagsprogram där vi fokuserar på hur man bevarar sunda kostvanor och kommer igång med bra motionsaktiviteter.

  • Receptförskrivning av läkemedel kopplade till din operation.

  • Medicinsk kvalitetsuppföljning via telefon eller enkät för patienter som är registrerade i SORegs kvalitetsregister (från 2013). Detta sker ca 6 veckor samt 1, 2 och 5 år efter din viktoperation

 

Vill du veta mer om viktoperationer på Capio CFTK?

Kontakta oss för att få mer information eller boka en konsultation med en av våra erfarna kirurger.

 

Läs vidare