Varför välja CFTK?

Det är ett stort och viktigt beslut att bestämma sig för en viktoperation. Därför tycker vi att det är viktigt att du väljer en klinik med lång erfarenhet och som inte släpper dig efter operationen, utan har lång uppföljning. Nedan ser du varför vi tycker att du ska välja Capio CFTK.

CFTK först i Sverige med metoden sleeve gastrectomy

År 2007 introducerade docent Dag Arvidsson och Centrum för Titthålskirurgi (CFTK) en ny metod i Sverige för patienter med fetma, sleeve gastrectomy. Sedan dess har vi hjälpt mer än 4500 patienter till ett hälsosamt liv och bättre livskvalitet.

Två vårddygn i samband med din viktminskningsoperation

De flesta andra kliniker erbjuder en övernattning, men för din trygghet ingår två övernattningar. Vill du åka hem redan efter en natt får du självklart göra det, men de flesta brukar tycka att det är skönt att stanna en extra natt.

Hög medicinsk kvalitet på viktoperationer

Capio CFTK erbjuder kirurgi med högsta tänkbara medicinska kvalitet.Samtliga operationer registreras till SOReg, som är ett kvalitetsregister för obesitaskirurgi. Enligt utdrag ur registret har Capio CFTK:s viktminskningsoperationer mycket goda resultat.

Hög tillgänglighet genom CFTK's supportprogram

För att ge dig som patient de bästa förutsättningarna att lyckas ändra ditt beteendemönster stöttar vi dig genom ett 2-årigt supportprogram där kirurg, sjuksköterska och dietist finns tillgängliga efter ditt behov. Vi finns tillgängliga på vardagar mellan kl. 09-15 och du är välkommen att ringa, maila eller besöka oss så ofta du behöver. Efter sex månader blir du inbjuden till en återträff. Vi anordnar också hälsoaktiviteter, som bland annat springlopp.

"Supportkit" för att underlätta livsstilsförändringen

Utöver det personliga stödet från kliniken vill vi erbjuda andra typer av hjälpmedel för att underlätta för våra patienter. Vi erbjuder alla våra patienter den klinikanpassade appen Baribuddy samt boken "Ett liv med sleeve", skriven av Capio CFTK:s dietist Therese Goding.

Erfaren sjukvårdspersonal - dietist på heltid för viktoperationer

Therese Goding, dietist på CFTK, är heltidsanställd och har lång erfarenhet av viktoperationer. I april 2018 släpptes andra upplagan av hennes bok, "Ett liv med sleeve", som innehåller kost- och motionsråd efter en sleeve gastrectomy. Boken ges till alla patienter som genomgår en viktminskningsoperation på Capio CFTK. Samtlig personal har lång erfarenhet inom sjukvård och är specialistutbildade.

Korta väntetider för överviktsoperationer

Våra väntetider ligger i snitt mellan 2-4 veckor efter konsultationstillfället.

CFTK ligger centralt i Stockholm

Vår klinik ligger på Drottninggatan, centralt i Stockholm city som nås med en 15 minuters promenad från centralstationen. Det gör att det är enkelt att ta sig till oss oavsett vart i landet du bor.

Bekvämt upplägg inför viktminskningsoperationen

För dig som inte bor i Stockholmsområdet har vi utformat ett upplägg som gör att du endast behöver komma till kliniken i samband med din operationsvecka. Konsultation inför din operation går bra per telefon. Likaså uppföljningen efteråt.