Bröstplastik

Det finns många olika orsaker till att man som individ vill göra en bröstoperation. Det kan vara så att man är missnöjd med storleken på sina bröst eller vill ändra/återställa utseendet efter exempelvis graviditet eller viktnedgång. 

På Capio CFTK erbjuder vi bröstförminskningsoperationer, bröstförstoring och bröstlyft. Vid konsultationstillfället får du information och råd av vår erfarne plastikkirurg och tillsammans kommer ni överens om vad som är lämpligt för dig. 

Bröstförminskning (bröstreduktionsplastik)

Stora byst kan ge upphov till problematik med smärta i nacke, axlar och rygg samt bidra till en försämrad kroppshållning. Ofta kombineras en bröstförminskningsoperation med ett bröstlyft. Operationen sker i narkos och tar cirka två timmar att utföra.

Bröstförstoring

Genom en bröstförstoringsoperation kan du förändra volym och formen på dina bröst. Det vanligaste sättet att genomföra en bröstförstoring är att man genom ett implantat ökar volymen. Det är viktigt att anpassa implantaten efter varje individ och detta kommer du och vår specialist i plastikkirurgi tillsammans överens om. Detta för att du ska få ett så optimalt resultat som möjligt utifrån dina förutsättningar. Operationen sker i narkos och tar cirka 30-60 minuter att genomföra.

Bröstlyft

Genom ett bröstlyft går det att återskapa önskvärd form och volym. Det är vanligt att kombinera ett bröstlyft med bröstförstoring. Operationen sker i narkos och tar cirka 1-2 timmar.

Vad händer efter en bröstoperation?

Vanligtvis stannar du kvar på kliniken en natt efter din bröstoperation. På operationsdagen får du en sport-BH som ska användas som stöd dygnet runt de första veckorna efter din operation.

Efter cirka sju dagar kommer du för ett återbesök och omläggning av såret. Om frågor skulle uppstå finns vi tillgängliga dygnet runt måndag till fredag.

Vanligtvis blir du sjukskriven 2-3 veckor efter din bröstoperation, beroende på typ av operation och yrke. De första veckorna rekommenderar vi lättare fysisk aktivitet, som promenader, men att du avstår från tunga lyft och träning.

De första månaderna rekommenderar vi att du avstår från att sola ärren och tejpar dessa med kirurgtejp.  

Slutresultatet går tidigast att bedöma sex månader efter operationen.