Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Akupunktur kan till exempel användas vid knäledsartros, tennisarmbåge eller smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Wasa
Capio Rehab Wasa
Välkommen till din rehab i Södertälje. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.

Hur kan vi hjälpa dig?
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Vårt utbud
Det finns många olika riskfaktorer eller diagnoser som på något sätt är kopplade till vad du äter och dricker. Hos en dietist kan du få hjälp med olika typer av besvär som rör kost.
Temasida: Övervikt och fetma
Temasida: Ätstörningar
Temasida: Psykisk hälsa
Här pratar vi om hur du kan förändra din kost och din livsstil för att förbättra din hälsa. Du behöver ingen remiss för att komma hit.
Syftet med behandlingen är att förbättra din hälsa, lindra dina symptom och uppmärksamma kostens betydelse för din diagnos. Några diagnoser vi arbetar mycket med är diabetes, övervikt, förhöjda blodfetter och IBS. Besöket sker på dina villkor och det är också dina individuella mål vi strävar efter att uppnå.
Vi erbjuder bland annat:
- Samtal om dina besvär och din livsstil
- Råd om mat och dryck
- Råd om specialkost vid intolerans
- Hjälp att sätta upp en hälsosam kostplan
- Förskrivning av kosttillägg/näringsdrycker
Dina besök hos oss
Under första besöket ber vi dig berätta om din sjukdom eller dina besvär och redogöra för dina matvanor. Vi frågar också om andra saker som kan påverka hur du mår, såsom yrke, fysisk aktivitet, sömnkvalitet, längd, vikt, om du röker och hur magen fungerar. När vi fått en bild av dina besvär och din livssituation pratar vi om vad du vill förändra. Tillsammans sätter vi upp mål för behandlingen som vi tar oss an, ett eller ett par i taget. De råd vi ger dig utgår alltid från svenska och nordiska näringsrekommendationer. Vanligtvis bokar vi in ett återbesök för uppföljning. Då kan vi ibland komma överens om en hemuppgift inför nästa besök. En sådan uppgift kan vara att skriva kostdagbok.
Vi rekommenderar regelbundna återbesök till dess att du känner att du kan arbeta vidare på egen hand.
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Behöver du hitta motivation att börja motionera?
I samband med ett besök hos oss kan vi hjälpa dig att hitta en motionsform som passar just dina behov, önskemål och förutsättningar.
Vi erbjuder olika typer av behandlingar i grupp. Gruppbehandlingarna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning.
Att delta i en gruppbehandling kan vara ett bra tillfälle att träffa och utbyta erfarenheter med andra personer som har liknande besvär.
Bassängträning
Hos oss har du möjlighet att delta i bassängträning i Saltskogs allaktivitetshus. Det kan till exempel vara aktuellt vid problem med smärta eller rehabilitering efter en skada eller operation.
Träningen sker i grupp och du kan prova på upp till tio tillfällen. Efter det har du möjlighet att fortsätta med bassängträning på egen hand.
Bassängträningen leds av våra fysioterapeuter på Capio Rehab Lina Hage och Wasa.
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut.
Om du har smärta och minskad rörlighet i lederna i händerna kan behandling med paraffinbad minska smärtan och öka rörligheten. Paraffinbad användas till exempel vid artros och reumatiska besvär.
Våra produkter är noggrant utvalda av våra leg. fysioterapeuter / sjukgymnaster för att underlätta din rehabilitering och stödja dig att komma tillbaka till ett aktivare liv.
Vi har valt ut produkterna med tanken att de skall ge god funktion och kvalitet till ett bra pris. Produkterna kan köpas av dig som är listad på vårdcentralen och som varit i kontakt med en fysioterapeut/sjukgymnast.
Du kan till exempel köpa gummiband, som används för alla former av muskelträning oavsett skada eller besvär. Gummibanden finns i färgerna gul, röd, grön och blå som varierar i hårdhetsgrad. Motståndet ökar gradvis med 25% per band, där röd har lättast motstånd och blå svårast.
Prislista
- Gummiband, 2 meter50 kr
Om du har skrivits ut från sjukhuset och är i behov av fortsatt rehabilitering är du välkommen att vända dig till oss. Vårt hemrehabteam består av sjukgymnast och arbetsterapeut.
Rehabilitering i hemmet erbjuds dig som bedöms ha bättre möjlighet att uppnå målen för din rehabilitering genom insatser i hemmet än på mottagningen.
Vi kan bland annat hjälpa dig med:
- Träning och aktiviteter i vardaglig miljö
- Strategier/alternativa sätt att utföra aktiviteter
- Råd om ergonomi i vardagen
- Fallprevention
- Utprovning och förskrivning av hjälpmedel
- Intyg för bostadsanpassning
- Kostrådgivning hos dietist
Våra besök hos dig
Tillsammans ser vi över din situation och vi tar gemensamt fram en individuell plan för din återhämtning. Rehabiliteringen kan till exempel innebära träning av rörelseförmåga och balans. Vi tränar i vardagliga situationer i och kring din bostad. Behöver du hjälpmedel eller bostadsanpassning ser vi tillsammans över ditt behov.
Målet är att få din vardag att fungera på bästa sätt trots den sjukdom eller skada du drabbats av.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Stötvågsbehandling, eller tryckvågsbehandling, är en behandlingsmetod för skador i muskler och senor. Stötvågsbehandling kan bland annat prövas vid hälsporre, tennisarmbåge, löparknä, axelproblem eller benhinneinflammation.
Så går behandlingen till
Stötvågsbehandling görs med hjälp av tryckvågor och justeras efter dina besvär. En behandling omfattar vanligtvis tre till sex behandlingstillfällen med cirka en veckas mellanrum. Ett behandlingstillfälle brukar ta ungefär fem till tio minuter.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Låt oss ta hand om dig

När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient. Capio bedriver vård på uppdrag av flera regioner i Sverige och arbetar efter ledorden; bota, lindra och trösta. Hälso- och vårdvalet är fritt och personligt.
Vår personal
Carina Friel
Sjukgymnast
Under samma tak
Vårdcentral
Rehab (Lina Hage)
Kontakta oss
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och återbud.
Nummer till växel:
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Prästgårdsvägen 4, 151 61, Södertälje
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår digitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, fysioterapeuter och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
