Capio Hemma - för ett friare och friskare liv

Oroar du dig för ditt hjärta, blodtryck eller blodsocker och vill minska risken för stroke, hjärtinfarkt eller andra följdsjukdomar? Capio Hemma finns här för att hjälpa dig till ett friare och friskare liv. Vi stöttar dig på vägen mot en bättre hälsa!

Medelålders man sitter med smartphone i handen i fåtölj framför kaminen i varmt ljus

Vad är Capio Hemma? 

Capio Hemma är precis vad det låter som. Digital vård hemifrån. Nu kan du bli delaktig i din uppföljning där och när det passar dig. Från soffan eller från sommarstugan; det bestämmer du. Vi finns här för dig med högt blodtryck, hjärtsvikt, KOL eller diabetes typ 2.

Ibland känns det säkrare att sköta vårduppföljning online, ibland är det helt enkelt bara bekvämare. Capio Hemma är en digital vårdtjänst som ger dig ett friare liv. Med hjälp av ett vårdteam och teknik får du kontroll på din hälsa. Du får möjlighet att när som helst - var som helst, registrera dina värden till oss i en app. På så sätt håller vi koll på dina resultat och tillsammans med dig förbättrar vi din behandling

Hur funkar det? 

Vårdteamet skapar en vårdplan för dig när du ansluts till tjänsten. Via appen får du ett antal uppgifter att utföra, till exempel att göra en hälsomätning eller besvara ett  frågeformulär. Din hälsodata samlas i appen när du registrerar dina värden. Du och vårdteamet har också möjlighet att kommunicera med varandra i appen. 

Hemma-alternativ 

Trygg - här väljer du själv att ansluta dig. För en månadsavgift på 299 kronor har du tillgång till ett vårdteam som följer upp dina värden, svarar på dina frågor och lotsar dig på vägen mot en bättre hälsa. Du som ansluter dig senast 31 december betalar endast 199 per månad under de första tre månaderna. 

Remiss - du kan under en begränsad tid anslutas via remiss om din behandlare på en Capio-vårdcentral bedömer att du har behov av det.

Vad behöver du ha hemma? 

 • Smartphone eller en surfplatta med internetuppkoppling.
 • Mobilt Bank-ID
 • Blodtrycksmätare, blodsockermätare och/eller våg (våg för dig med hjärtsvikt), beroende på vilket besvär du vill ha hjälp med.

 

Man använder surfplatta

Tre enkla steg mot bättre hälsa

Har du funderingar kring om du borde remitteras kan du diskutera det med din behandlare på din Capio-vårdcentral.

Anmäl dig till Capio Hemma Trygg

 • Du loggar in med Mobilt BankID och svarar på frågor om dig och din hälsa.

Anslut dig

 • Vi skickar dig ett sms med länk till Hemma-appen och instruktioner för anslutning.

Efter anslutning

 • Du färdigställer din profil, kan registera dina värden och chatta med oss i appen. Vi i vårdteamet lägger upp en plan för dig och tillsammans förbättrar vi din hälsa. 

Hur får jag hjälp? 

Capio Hemma är bemannad helgfria vardagar mellan kl 8.00-15.00. Dina värden bevakas av ett vårdteam som hör av sig genom att skicka rapporter, bedömningar och medicinska råd via appen. I vissa fall kan vårdteamet även kontakta dig per telefon. 

Äldre gråhårig kvinna i utomhusmiljö

Kielo om Capio Hemma

"Capio Hemma har fått mig att känna mig otroligt mycket tryggare. Det är fantastiskt att uppleva att när som helst kan jag ta kontakt.

Det är en stor skillnad att mäta hemma eftersom man kan anpassa omständigheterna. Och så får man ju påminnelser i appen." 

 

Äldre gråhårig man med glasögon i utomhusmiljö

Peppe om Capio Hemma

"Mig hjälper det att jag får koll på mitt blodtryck hemifrån. Så enkelt är det. Jag slipper att vara orolig, jag vet med vem jag pratar och jag gör det hemifrån.

Jag känner mig trygg att jag är omringad av folk som tar hand om mig!"

 

Vill du lista dig hos Capio?

Vad det betyder att lista sig och vilka fördelar som finns med att vara listad på Capio kan du läsa om du följer länken. 

Frågor och svar

Vanliga frågor

 • Vem kan använda tjänsten?

 • Vad kostar tjänsten?

 • Hur laddar jag ner appen?

 • Hur ofta behöver jag logga in?

 • Hur säger jag upp mitt abonnemang?

 • Vem ingår i vårdteamet?

 • Måste jag vara listad på Capio?

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

 • Vad gör jag vid akut försämring?

Har du frågor om tjänsten?

Om du har frågor om tjänsten Capio Hemma kan du maila oss.

När du kontaktar oss via e-post kan vi inte garantera sekretessen, du kan därför inte få råd i medicinska frågor.