Välkommen till Capio Videomöte!

Personligt, smidigt och säkert. Capio Videomöte ger dig möjlighet att träffa din behandlare utan att behöva lämna hemmet.

Capiomedarbetare sitter i videomöte

Genom en säker, smidig och personlig dialog med vår personal via videosamtal, ger Capio Videomöte dig som patient möjlighet att anpassa ditt vårdmöte efter dina behov. Du behöver endast en smart telefon/surfplatta och mobilt BankID alternativt dator med webbkamera och mobilt BankID för att genomföra ett videomöte med din behandlare.

Hur funkar videomötet?

Efter att du och din vårdgivare kommit överens om en tid, bokas videomötet in av vårdgivaren. 
Inför mötet får du påminnelser i god tid så att du kan vara väl förberedd. 
När det är dags för videomötet loggar du enkelt in på appen eller via en webbsida om du sitter vid en dator.

Videomöte via mobiltelefon/surfplatta

För ett videobesök via smart telefon eller surfplatta behöver du använda appen Capio Videomöte. 
Ladda ned appen för iPhone här.
Ladda ned appen för Android här.

Videomöte via dator

För ett videobesök via dator behöver du säkerställa att datorn har en webbkamera samt någon av webbläsarna Google Chrome eller Mozilla Firefox. Logga in på https://se.visibacare.com/capio om du sitter vid en dator.

All kommunikation i videomötet är skyddad med kryptering för ett tryggt och säkert videosamtal.

Vad behöver jag som patient tänka på?

Ladda ned och testa appen i god tid inför ditt möte. 
Välj en lugn och avskild plats med god belysning. 
Använd gärna headset för att få så bra ljud som möjligt. 
När din behandlare är redo att starta samtalet får du en signal. 
I övrigt är det bra att vara förberedd på samma sätt som inför ett fysiskt vårdbesök.

Hur identifierar jag mig?

Med hjälp av mobilt BankID. 

Vad kostar det?

Kostnaden för ett vårdbesök kan skilja sig mellan olika mottagningar och typer av besök. Detsamma gäller patientavgiften för ett videomöte. Det vanligaste är att du betalar som om det vore ett vanligt fysiskt besök och då gäller även högkostnadskort och frikort.
Videotjänsten hanterar i dagsläget ingen betalning vilket betyder att du i så fall kommer bli fakturerad i efterhand. Om du är osäker, kontakta din mottagning. 

Hur ändrar jag tid?

All kommunikation gällande ditt videomöte behöver du ta direkt med din mottagning. Om du får förhinder, gäller samma avbokningsregler som för ett vanligt mottagningsbesök och du kan bli debiterad för ett uteblivet besök. När du och din behandlare kommit överens om en ny tid kommer du få påminnelse om den nya tiden från videotjänsten.

 

Om du upplever problem med videomötet:

Se över uppkopplingen

Det är viktigt att du har en bra och stabil internetuppkoppling när du ansluter till ett videomöte. Om du använder mobil eller surfplatta, välj en plats där du har bra mobilnät eller wifi. Använd i första hand telefonens nät istället för företags- eller besöks-wifi, eftersom sådana kan ha brandväggar eller instabila uppkopplingar.

Kolla dina inställningar i telefonen

En förutsättning för att kunna ha ett videomöte i telefonen är att den nedladdade appen får tillåtelse att använda din telefons mikrofon och kamera. Det kan du själv ställa in i telefonens inställningar.

Testa på en annan telefon, surfplatta eller dator

Om du skulle ha fortsatta problem med ditt videomöte, trots att du har bra uppkoppling och rätt inställningar, kan det bero på din utrustning. Om din mobil eller surfplatta är av äldre modell kan det ibland vara svårt att genomföra videomötet. Har du en annan mobiltelefon eller surfplatta att testa på kan det fungera där, annars går det att genomföra videomötet på dator. 
På dator behöver du använda någon av webbläsarna Google Chrome eller Mozilla Firefox. Du loggar då in på https://se.visibacare.com/capio  

Kontakta din mottagning

Om du inte får igång videomötet med din behandlare och har testat ovanstående tips, inklusive att logga ut och in i mötet igen så behöver du och din behandlare få kontakt på annat vis. Invänta kontakt ytterligare en stund eller ring din mottagning eller behandlare.

Hitta din mottagning