Vård online
Vård online

Capio centrum för stress och trauma söker vårdsamordnare / psykoterapeut

Sista ansökningsdag: 2022-12-15

Publicerades: 2022-11-15

Om oss

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Örebro och Halland. Vi arbetar på uppdrag från regioner både på vårdavtal och vårdval.

Vi erbjuder specialistpsykiatrisk vård utifrån ett transkulturellt perspektiv för patienter med erfarenhet av att ha migrerat till Sverige från ett annat land och som upplever trauma- och stressrelaterade problem. Utifrån hur patientens problem ser ut planerar vi tillsammans en behandling som kan hjälpa patienter att komma vidare i livet.
Mottagningen, på uppdrag av Region Stockholm, bedriver specialist psykiatrisk vård för personer med stress och trauma som enbart kan relateras till migration. Personerna ska även bedömas vara i behov av transkulturell kompetens. Vi är idag ett team på 18 personer som består av specialistläkare, psykologer, sjuksköterskor, fysioterapeut, medicinska sekreterare och vårdsamordnare. Mottagningen ligger vid Mariatorget på Södermalm.
Målgruppen är Vuxna personer 18 år och äldre med migrationserfarenheter och som uppvisar trauma- och stressrelaterade problem, patienter folkbokförda i Sverige, papperslösa och asylsökande.

Beskrivning av tjänst

Tjänsten är delat; 50 % kurativt arbete och 50% Traumabehandling 

Arbetsuppgifter

Som vårdsamordnare arbetar du med bedömning av patientens behov av samordning och kontinuitet i vårdprocessen och hjälper patienten att kunna vara delaktig i sin egen vård även när flera aktörer är inblandade. Du är samarbetspartner och kontaktperson för externa aktörer som till exempel arbetsgivare, Migrationsverket, Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Socialtjänst, men har också ett konsultativt uppdrag gentemot dina kollegor. Upprättande av SIP (Samlad Individuell Plan) samt uppföljning ingår också i uppdraget. I arbetet ingår även behandling av patienter med fokus på arbetsmetoden KBT. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kurator/socionom med psykoterapeut legitimation samt med erfarenhet av traumabehandling och intresse av samordning av vårdprocessen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du professionell, initiativrik, flexibel och bra på att samarbeta med andra

Villkor

Tillsvidare, heltid eller enligt överenskommelse.

Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning.

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Lön

Månadslön

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Matyhos Azou, Tel:0709307622

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.