Vård online
Vård online

AKA till BB St Göran

Sista ansökningsdag: 2022-10-16

Publicerades: 2022-09-14

Beskrivning av tjänst

BB S:t Göran öppnar lördagen den 1 april 2023. Är du barnmorska som utöver ditt kliniska arbete är intresserad av handledning och utbildningsfrågor? Då är du välkommen att söka tjänsten som Adjungerad klinisk adjunkt (AKA) hos oss på Förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus.  

Om förlossningskliniken BB S:t Göran  
Verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang har fått i uppdrag att starta uppbyggnaden av Stockholms nya förlossningsklinik, BB S:t Göran.  

BB S:t Görans vision utgår från att vara en pålitlig, närvarande och nytänkande partner som skapar säker vård och trygga familjer. Förlossningskliniken kommer stegvis att öka kapacitet från 2600 födslar år 2023 till 4 000 födslar årligen när den är i full drift våren 2025. Vårt mål är en nyskapande, effektiv och högkvalitativ verksamhet med fina resultat.  

I vårt uppdrag ingår antenatalvård, obstetriskt ultraljud samt specialistmödravård från graviditetsvecka 22. Vi tar emot födande från vecka 37+0. Vi tror på betydelsen av det kontinuerliga stödet för den födande och strävar efter att utifrån 8-punktsprogrammet arbeta med en födande - en barnmorska.  

BB S:t Göran har en egen neonatalavdelning med kompetens på plats för okomplicerad neonatalvård dygnet runt. För oss är det viktigt att familjen känner trygghet och får god information, Det blir därför viktigt att värna om att bygga starka sammanhållande vårdkedjor och att införa digitala verktyg som ger våra födande och familjer ett gott stöd.  

BB S:t Göran har liksom Capio S:t Görans Sjukhus en platt organisation med närhet till sjukhusledningen och alla administrativa stödfunktioner. Förlossningsavdelningens nya och moderna lokaler har ett centralt läge på sjukhuset. Vi strävar efter att inreda rummen så att de skapar en trygg, hemliknande känsla för familjen. Avdelningens färgval är varma och rummen är anpassade efter familjernas behov och möjliggör en god arbetsmiljö för dig som medarbetare. Alla rum är utrustade med förlossningspooler vilket möjliggör vattenfödsel.  

I nära anslutning till födelserummen finns två operationssalar och vid behov av postoperativ vård har vi tillgång till en postoperativ enhet helt dedikerad Förlossningskliniken. För oss är det viktigt att främja oavbruten hud mot hud och undvika separation av mor och barn. BB S:t Göran kommer liksom övriga sjukhuset att nyttja vårdnära servicetjänster, som är en intern avdelning med bl a måltidsvärdar och städ.   

Uppdraget som AKA – Adjungerad klinisk adjunkt 
Vi söker dig som tillsammans med oss vill dela den unika uppgiften att starta BB S:t Göran samt utveckla och implementera framtidens förlossningsvård. Vi tror att du lockas av att få vara med och bygga upp en helt ny förlossningsklinik som präglas av teamarbete och en teamkänsla där alla yrkeskategorier på förlossningskliniken ingår.  

Rollen som AKA på BB S:t Göran består av att arbeta som adjungerad klinisk adjunkt med ca 50% klinisk tjänstgöring som barnmorska. Huvuddelen av arbetstiden som AKA är koncentrerad till de veckor då studenterna finns på kliniken. De första studenterna kommer till BB S:t Göran i januari 2024. Övrig tid, utöver AKA-uppdraget, tjänstgör du som barnmorska.  

Du kommer att vara verksamhetens kontaktperson gentemot högskola och samarbetspartner till kliniska adjunkter och lektorer. Som AKA sköter du kontakten med alla lärosäten, planerar för mottagandet av studenter och gemensamma aktiviteter. Du inhämtar kunskap från skolorna om utbildningens mål och syfte med studenternas placeringar och förmedlar detta till verksamheten. Du bedriver själv klinisk handledning av studenter och stödjer, inspirerar och motiverar alla kollegor som också gör det samt stödjer även studenterna.  

Du ansvarar för planering, introduktion och välkomstaktiviteter för nya studenter och är studenternas kontaktperson gentemot verksamheten. Omvärldsbevakning ingår också i dina arbetsuppgifter och du utvecklar Förlossningsklinikens lärandemiljö i samverkan med aktuella lärosäten. Tillsammans med berörda adjunkter och lektorer planerar, genomför och utvärderar du den verksamhetsförlagda utbildningen.  

Kvalifikationer  
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med magisterexamen och högskolepedagogisk utbildning motsvarande 7,5 p, i enlighet med steg 5 på Kompetensstegen för barnmorskor.  

Meriterande är utbildning inom pedagogik, handledarutbildning eller liknande.  

Du är intresserad av teamarbete och av att arbeta med helheten och hela vårdkedjan från graviditet till eftervård, med fokus på familjens behov.  

Som person är du flexibel, engagerad och har en hög samarbetsförmåga.  

Villkor  
Tillträdesdatum för AKA på BB S:t Göran är under mars 2023.  

Vi eftersträvar i all rekrytering till BB S:t Göran att uppnå en jämn fördelning av medarbetare från olika sjukhus/förlossningskliniker. Vi välkomnar därför sökande från hela landet och kan erbjuda personalbostäder inledningsvis på nära avstånd från sjukhuset. 

Vi välkomnar extra varmt ansökningar från barnmorskor som valt att lämna förlossningsvården eller vården överhuvudtaget. Du som är nyfiken på att återvända till förlossningsvården och till en spännande arbetsplats där vi bygger nytt från grunden vill vi gärna komma i kontakt med. 

Här kan du läsa mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: - Capio S:t Görans sjukhus (capiostgoran.se)  

Ansökan  
Vi jobbar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan! 

Se film med BB S:t Görans vårdenhetschef Hanne Fjellvang nedan. 

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Fast lön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Hanne Fjellvang, vårdenhetschef BB S:t Göran, Tel:0858702274

Petra Elisson, Rekryteringsansvarig, Tel:0858701707