Vård online
Vård online

Arbetsterapeut/Rehabkoordinator Psykiatri

Sista ansökningsdag: 2022-10-08

Publicerades: 2022-09-15

Om oss

Capio Lundby Specialistsjukhus ligger på Wieselgrensplatsen, mindre än 10 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Den nya Hisingsbron gör det även lätt att gå och cykla hit. Via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver vi specialistsjukvård inom dialys/njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH samt en opererande enhet inom dagkirurgi.

Vi är ca 200 medarbetare som tillsammans bildar en liten och effektiv organisation med hög kompetens och korta beslutsvägar. Sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk och stort patientfokus med god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vi är därför extra stolta över att våra patienter ger oss högsta betyg i bemötande i de senaste årens patientenkäter!

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Psykiatrimottagningen på Capio Lundby specialistsjukhus är en psykiatrienhet för konsultativa bedömningar och korttidsinriktade behandlingsinsatser. Vi arbetar med kognitiv inriktning i öppen vård och fokuserar på snar rehabilitering och återgång i arbete.

Våra vanligaste diagnosgrupper är depression, ångest och neuropsykiatri (både utredning och behandling)

Vi har stort patientfokus och erbjuder våra patienter mycket god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vid årets patientenkät uppgav exempelvis 98% av våra patienter att de var nöjda med bemötandet på enheten.

Vi jobbar i väl sammansatta team med olika yrkeskategorier för att våra patienter ska få den bästa vårdkedjan. På enheten arbetar nu psykiatriker,  psykoterapeuter (KBT), psykologer,  fysioterapeuter, psykiatrisjuksköterskor och medicinska sekreterare.

Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling för att förbättra vården för våra patienter ytterligare.  Mottagningen och sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk med korta beslutsvägar. 

Vi söker nu en Arbetsterapeut och rehabkoordinator som vill vara med och utveckla och driva vår mottagning framåt i en positiv riktning. Du har stora möjligheter att forma ditt arbete utifrån din erfarenhet och kompetens. 

Arbetsuppgifter

På mottagningen har vi i nuläget ingen arbetsterapeut/rehabkoordinator så detta är en helt ny tjänst där du har stora möjligheter att påverka ditt arbetsinnehåll och arbetssätt.

Dina arbetsuppgifter kommer i den arbetsterapeutiska delen att ha egen mottagning och ansvarar för att identifiera och tillgodose våra patienters behov av arbetsterapeutisk utredning och behandling. På mottagningarna finns patienter med många olika psykiatriska diagnoser men de flesta som vi i nuläget tror att du kommer träffa har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Som rehabiliteringskoordinator hos oss har du en samordnande roll för att främja återgång i arbetet. Du ansvarar för planering och samordning av individanpassade rehabiliteringsplaner som du ta tar fram tillsammans med patienten och behandlare. Du har nära samarbete med, och håller ihop, rehabiliteringsprocessens olika aktörer både med behandlare inom enheten och externa aktörer så som försäkringskassa, socialtjänst och arbetsgivare etc.  

Då vi inte tidigare haft någon arbetsterapeut/rehabkoordinator och du kommer vara ensam i din roll ser vi gärna att du har en viss arbetslivserfarenhet och känner dig trygg i din arbetsroll

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Arbetsterapeut med erfarenhet och stort intresse av arbete med patienter med psykiatriska diagnoser.

Som person är du positiv, engagerad och intresserad av att driva vården för våra psykiatriska patienter framåt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus.

Det är också viktigt att du är kreativ och kan arbeta självständigt i utvecklingen av en helt ny arbetsroll på vår mottagning. 

Eftersom du kommer vara en del av ett sammansvetsat team runt patienterna lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

månadslön

Tillträde

enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Ulrika Rosell, Tel:0720-8584322

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.