Vård online
Vård online

Barnläkare/neonatologer till BB S:t Göran

Sista ansökningsdag: 2022-10-16

Publicerades: 2022-09-22

Beskrivning av tjänst

BB S:t Göran öppnar lördagen den 1 april 2023. Nu startar vi rekryteringen av neonatologer och barnläkare till nya förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus och letar efter dig som vill vara med och bygga upp och driva BB S:t Göran tillsammans med oss.    
 
Om förlossningskliniken BB S:t Göran   
Verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang har fått i uppdrag att starta uppbyggnaden av Stockholms nya förlossningsklinik, BB S:t Göran.   

BB S:t Görans vision utgår från att vara en pålitlig, närvarande och nytänkande partner som skapar säker vård och trygga familjer. Förlossningskliniken kommer stegvis att öka kapacitet från 2600 födslar år 2023 till 4 000 födslar årligen när den är i full drift våren 2025. Vårt mål är en nyskapande, effektiv och högkvalitativ verksamhet med fina resultat.   

I vårt uppdrag ingår antenatalvård, obstetriskt ultraljud samt specialistmödravård från graviditetsvecka 22.  

Om neonatal/BB-vård på BB S:t Göran 
Vi tar emot födande från vecka 37+0 och kommer att arbeta med one-to-one-care på förlossningen. BB S:t Göran har en egen neonatalavdelning med kompetens på plats för okomplicerad neonatalvård dygnet runt. Vi kommer ta hand om alla nyfödda som kräver neonatal vård utom att bedriva hög intensiv vård /respiratorvård. Medicinskt ansvarig läkare för neonatalvården på BB S:t Göran är Yinghua Li. 

Vi vill ha trygga, välinformerade familjer på kliniken, värnar om att bygga starka sammanhållande vårdkedjor och att införa digitala verktyg som ger våra födande ett gott stöd under hela resan. 

BB S:t Göran har liksom Capio S:t Görans Sjukhus en platt organisation med närhet till sjukhusledningen och alla administrativa stödfunktioner. Förlossningslokalerna är nya, moderna och möjliggör en god arbetsmiljö. De är anpassade efter förlossningsvårdens specifika behov med ett centralt läge i sjukhuset. På förlossningens våningsplan finns två egna operationssalar och en uppvakningsavdelning vilket gör att familjen kan samvårdas även vid eventuella obstetriska eller neonatala komplikationer. Vi strävar efter att inreda rummen så att de skapar en trygg, hemliknande känsla för familjen.        

Uppdraget som barnläkare/neonatolog 
Vi söker dig som tillsammans med oss vill dela den unika uppgiften att starta BB S:t Göran samt utveckla och implementera framtidens moderna neonatal/BB/förlossningsvård. Vi tror att du lockas av att få vara med och bygga upp en helt ny förlossningsklinik med BB/neonatal som präglas av teamarbete och en teamkänsla där alla yrkeskategorier ingår. Hos oss ingår du i en platt organisation där du har möjlighet att påverka och aktivt bidra med förbättringsförslag.  

På BB S:t Göran kommer medarbetarna att arbeta i team över professionsgränserna. Du som barnläkare/neonatolog kommer att arbeta på eftervårds- och neonatalavdelningen. Som barnläkare förväntas du kunna utföra sedvanligt barnläkararbete samt ta hand om nyfödda som kväver neonatalvård. Som neonatolog förväntas du kunna stabilisera det oväntat sjuka barnet och transportera det till en annan neonatalavdelning med en högre vårdnivå. Våra mål är att undvika separation mellan föräldrar och barn postnatalt, samvård, teamarbete, utveckling, högsta vårdkvalitet och patientens säkerhet.  

Kvalifikationer  
Vi söker dig som är barnläkare/neonatolog som har erfarenhet och kompetens om nyfödda. Det är meriterande om du har med dig erfarenhet av forskning och undervisning.   

Din anställning som barnläkare/neonatolog omfattar dag och sjukhusbunden jour, samt jourberedskap i hemmet beroende på kompetens. 

Du är intresserad av teamarbete och arbete med nyfödda och deras familj. För dig är det viktigt att ha en god balans av nyfikenhet, medicinsk kompetens och omvårdnad med familjen i centrum. Du tycker om att dela med dig av din kompetens och att självständigt utvecklas i ditt yrkesutövande.   

Som person är du självgående, engagerad, stabil och strukturerad, framför allt har du en hög samarbetsförmåga och bidrar med ledarskap, gott omdöme och mognad i en grupp.   

Villkor  
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 40 timmar per vecka. Eventuellt deltidsarbete kan diskuteras. Möjlighet till vidareutbildning/randning finns. Tillträdesdatum under våren 2023. 

Här kan du läsa mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: - Vårt erbjudande

Ansökan   
Vi eftersträvar i all rekrytering till BB S:t Göran att uppnå en jämn fördelning av medarbetare från olika sjukhus/förlossningskliniker. Vi välkomnar därför sökande från hela landet och kan erbjuda personalbostäder inledningsvis på nära avstånd från sjukhuset.  

Vi jobbar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Välkommen med din ansökan! 

  

Se film med BB S:t Görans verksamhetschef Malin Thorsell nedan.  

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Fast lön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Yinghua Li, MAL Neo BB S:t Göran, Tel:08-58702271

Petra Elisson, Rekryteringsansvarig BB S:t Göran, Tel:08-58701707

Malin Thorsell, Verksamhetschef BB S:t Göran, Tel:08-58702260