Vård online
Vård online

Barnmorskor till BB S:t Göran

Sista ansökningsdag: 2022-10-16

Publicerades: 2022-09-14

Beskrivning av tjänst

BB S:t Göran öppnar lördagen den 1 april 2023. Nu startar vi rekryteringen av barnmorskor till nya förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus och letar efter dig som vill vara med och bygga upp och driva BB S:t Göran tillsammans med oss.   

Om förlossningskliniken BB S:t Göran
 
Verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang har fått i uppdrag att starta uppbyggnaden av Stockholms nya förlossningsklinik, BB S:t Göran.  

BB S:t Görans vision utgår från att vara en pålitlig, närvarande och nytänkande partner som skapar säker vård och trygga familjer. Förlossningskliniken kommer stegvis att öka kapacitet från 2600 födslar år 2023 till 4 000 födslar årligen när den är i full drift våren 2025. Vårt mål är en nyskapande, effektiv och högkvalitativ verksamhet med fina resultat.  

I vårt uppdrag ingår antenatalvård, obstetriskt ultraljud samt specialistmödravård från graviditetsvecka 22. Vi tar emot födande från vecka 37+0. Vi tror på betydelsen av det kontinuerliga stödet för den födande och strävar efter att utifrån 8-punktsprogrammet arbeta med en födande - en barnmorska.  

BB S:t Göran har en egen neonatalavdelning med kompetens på plats för okomplicerad neonatalvård dygnet runt. För oss är det viktigt att familjen känner trygghet och får god information, Det blir därför viktigt att värna om att bygga starka sammanhållande vårdkedjor och att införa digitala verktyg som ger våra födande och familjer ett gott stöd.  

BB S:t Göran har liksom Capio S:t Görans Sjukhus en platt organisation med närhet till sjukhusledningen och alla administrativa stödfunktioner. Förlossningsavdelningens nya och moderna lokaler har ett centralt läge på sjukhuset. Vi strävar efter att inreda rummen så att de skapar en trygg, hemliknande känsla för familjen. Avdelningens färgval är varma och rummen är anpassade efter familjernas behov och möjliggör en god arbetsmiljö för dig som medarbetare. Alla rum är utrustade med förlossningspooler vilket möjliggör vattenfödsel.  

I nära anslutning till födelserummen finns två operationssalar och vid behov av postoperativ vård har vi tillgång till en postoperativ enhet helt dedikerad Förlossningskliniken. För oss är det viktigt att främja obruten hud mot hud och undvika separation av mor och barn. BB S:t Göran kommer liksom övriga sjukhuset att nyttja vårdnära servicetjänster, som är en intern avdelning med bl a  måltidsvärdar och städ.   

Uppdraget som barnmorska 
Vi söker dig som tillsammans med oss vill dela den unika uppgiften att starta BB S:t Göran samt utveckla och implementera framtidens förlossningsvård. Vi tror att du lockas av att få vara med och bygga upp en helt ny förlossningsklinik som präglas av teamarbete och en teamkänsla där alla yrkeskategorier ingår.  

På BB S:t Göran kommer medarbetarna att arbeta prestigelöst i team över professionsgränserna. Du som barnmorska kommer att arbeta med helheten, det vill säga antenatalvård, specialistmödravård, förlossning och eftervård. Det ger dig som medarbetare en unik möjlighet att följa familjerna under graviditeten, födandet och eftervården. Arbetssättet främjar teamets gemenskap och förståelse för hela vårdkedjan. 

Kvalifikationer  
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska.  

Du är intresserad av teamarbete och av att arbeta med helheten och hela vårdkedjan från graviditet till eftervård, med fokus på familjens behov.  

Som person är du flexibel, engagerad och har en hög samarbetsförmåga.    

Villkor  
Vi rekryterar just nu ett antal barnmorskor med tillträdesdatum under mars 2023. I rekryteringen utgår vi från kompetensstegen för barnmorska.  

På BB S:t Göran arbetar vi med S:t Göransmodellen/Poängmodellen. S:t Göransmodellen ger poängförhöjning för arbete på obekväm arbetstid, vilket motsvarar en högre ersättning än OB-tillägg i AB oavsett om du arbetar 2-skift, 3-skift eller bara natt. Intjänade poäng kan tas ut antingen som ledig tid eller som extra lön.

Här kan du läsa mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: - Vårt erbjudande

Ansökan  
Vi eftersträvar i all rekrytering till BB S:t Göran att uppnå en jämn fördelning av medarbetare från olika sjukhus/förlossningskliniker. Vi välkomnar därför sökande från hela landet och kan erbjuda personalbostäder inledningsvis på nära avstånd från sjukhuset. 

Vi välkomnar extra varmt ansökningar från barnmorskor som valt att lämna förlossningsvården eller vården överhuvudtaget. Du som är nyfiken på att återvända till förlossningsvården och till en spännande arbetsplats där vi bygger nytt från grunden vill vi gärna komma i kontakt med. 

Vi jobbar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Välkommen med din ansökan!

 

Se film med BB S:t Görans vårdenhetschef Hanne Fjellvang nedan. 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Fast lön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Hanne Fjellvang, vårdenhetschef BB S:t Göran, Tel:0858702274

Petra Elisson, Rekryteringsansvarig, Tel:0858701707