Vård online
Vård online

Biträdande vårdenhetschef Hjärtkliniken - nära ledarskap och utveckling

Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Publicerades: 2022-06-07

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en attraktiv poänglönemodell, S:t Göranmodellen, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Utveckling på Hjärtkliniken

Hjärtkliniken erbjuder möjlighet att påverka, utveckla och lyfta verksamheten och medarbetarna genom ett närmare ledarskap.

Klinikens alla professioner samverkar i team i tre tydliga flöden; arytmi-, ischemi- och svikt/vitier. Varje flöde innefattar slutenvård, diagnostiska-/behandlande enheter/dagvård samt uppföljning i öppenvård.

Hjärtkliniken stärker nu omvårdnadsledningen i önskan att få ett närmare ledarskap, och tillsätter därför biträdande vårdenhetschefer på våra enheter.

Vi erbjuder därför Dig att vara med och driva utvecklingen på Hjärtkliniken!

Biträdande vårdenhetschef är direkt underställd vårdenhetschef och deltar i flödes- och förbättringsmöten. Du får ta del av program för nyanställda chefer. Till exempel arbetsmiljöutbildning, rekrytering, schema- och lönesystem, medarbetarsamtal samt kvalitet- /patientsäkerhetsutbildning.

Biträdande vårdenhetschef sökes till;

 • Avdelning 31 svikt-/vitier 19 vpl utredning nyupptäckt hjärtsvikt, medicinjusteringar, palliativ vård, samt "kardiologiskt högflöde" 4 vpl - snabba utredningar, behandling och vårdtid < 24 timmar, ex bröstsmärtepatienter.
 • Avdelning 33 arytmi 12 vpl arytmipatienter, utredning, behandling av ex svimning, hjärtrusning, pecemakeroperation.

Dagvård Hjärt - verksamhet och medarbetare ingår i delat ledarskap för klinikens vårdenhets- och biträdande vårdenhetschefer.

Roterande medarbetare från främst arytmi och hjärtsvikt, men även ischemi i och med att vi under hösten kommer att utveckla/utöka dagvården ytterligare med bröstsmärtepatienter. 

Arbetsmiljö

 • Vi har ett pågående förbättringsarbete inom Hjärtkliniken för att bla utjämna arbetsbelastning för alla medarbetare, samt ett närmare ledarskap för omvårdnadspersonalen genom biträdande vårdenhetschefer och flödesledare-/ägare.
 • Vi har genom förändringar i teamindelningen, och "Kardiologiskt Högflöde" på avd 31, omfördelat resurser så att varje ssk har ansvar för färre patienter per team.

Arbetsuppgifter

 • Du är direkt underställd och arbetar på uppdrag av vårdenhetschef, samt ersätter denna vid frånvaro.
 • Du ansvarar för omkring 25 medarbetare (sjuksköterskor och undersköterskor – rekrytering, medarbetarsamtal/utveckling och lönesättning) i samråd med vårdenhetschef.
 • Du arbetar strategiskt med uppföljning-/utvecklingsmöjligheter hos dina medarbetare och verksamheten.
 • Du har del i arbetsmiljöansvar i samråd med vårdenhetschef.
 • Delat ledarskap med andra biträdande vårdenhetschefer och ha ett operativt ansvar för det dagliga arbetet och driften på enheten.
 • Delaktig i arbete i klinikens verksamhetsplan och arbetar för att nå de målsättningar som finns. 
 • Du arbetar både kliniskt och administrativt, fördelning sker utifrån verksamhetens behov. 

Kvalifikationer /meriter

 • Du har flera års erfarenhet av kliniskt omvårdnadsarbete inom relevant område (akut hjärtsjukvård, akut vård, uppföljning-/öppenvård, pacemaker.
 • Du har erfarenhet av arbetsledande roll i ett team.
 • Du tycker om att ha en ledande roll, med egenskaper att vara positiv och hitta lösningar.
 • Du är pedagogisk och prestigelös,  kan samverka och bidra till både verksamhetens och enskilda medarbetares utveckling.
 • Specialistsjuksköterska inom intensivvård, kardiologi eller akutsjukvård är meriterande.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning enligt AB fast schema, önskvärt med enstaka kvällspass enligt överenskommelse, samt två helgpass/fyra veckor.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Sysselsättningsgrad 75-100% enligt överenskommelse.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer ske löpande, vilket gör att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi ser framemot att höra ifrån dig!

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

75-100%

Lön

Månadslön enligt AB

Tillträde

Snarast, enligt överenskommelse.

Kontaktperson Capio

Maria Jynge, Tel:08-58702858

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.