Vård online
Vård online

Biträdande vårdenhetschef Specialistmödravård

Sista ansökningsdag: 2022-10-16

Publicerades: 2022-09-14

Beskrivning av tjänst

BB S:t Göran öppnar lördagen den 1 april 2023. Nu startar vi rekryteringen av biträdande vårdenhetschef till Specialistmödravårdsmottagningen på nya förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus och letar efter dig som vill vara med och bygga upp och driva BB S:t Göran tillsammans med oss.    
  

Om förlossningskliniken BB S:t Göran   
Verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang har fått i uppdrag att starta uppbyggnaden av Stockholms nya förlossningsklinik, BB S:t Göran.   

BB S:t Görans vision utgår från att vara en pålitlig, närvarande och nytänkande partner som skapar säker vård och trygga familjer. Förlossningskliniken kommer stegvis att öka kapacitet från 2600 födslar år 2023 till 4 000 födslar årligen när den är i full drift våren 2025. Vårt mål är en nyskapande, effektiv och högkvalitativ verksamhet med fina resultat.   

I vårt uppdrag ingår antenatalvård, obstetriskt ultraljud samt specialistmödravård från graviditetsvecka 22. Vi tar emot födande från vecka 37+0. Vi tror på betydelsen av det kontinuerliga stödet för den födande och strävar efter att utifrån 8-punktsprogrammet arbeta med en födande - en barnmorska.   

BB S:t Göran har en egen neonatalavdelning med kompetens på plats för okomplicerad neonatalvård dygnet runt. För oss är det viktigt att familjen känner trygghet och får god information, Det blir därför viktigt att värna om att bygga starka sammanhållande vårdkedjor och att införa digitala verktyg som ger våra födande och familjer ett gott stöd.   

BB S:t Göran har liksom Capio S:t Görans Sjukhus en platt organisation med närhet till sjukhusledningen och alla administrativa stödfunktioner. Förlossningsavdelningens nya och moderna lokaler har ett centralt läge på sjukhuset. Vi strävar efter att inreda rummen så att de skapar en trygg, hemliknande känsla för familjen. Avdelningens färgval är varma och rummen är anpassade efter familjernas behov och skapar en god arbetsmiljö för dig som medarbetare. Alla rum är utrustade med förlossningspooler vilket möjliggör vattenfödsel.   

I nära anslutning till födelserummen finns två operationssalar och vid behov av postoperativ vård har vi tillgång till en postoperativ enhet helt dedikerad vår förlossningsklinik. För oss är det viktigt att främja oavbruten hud mot hud och undvika separation av mor och barn. BB S:t Göran kommer liksom övriga sjukhuset att nyttja vårdnära servicetjänster, som är en intern avdelning med bl a måltidsvärdar och städ.    

Uppdraget som biträdande vårdenhetschef på Specialistmödravårdsmottagning
Vi söker dig som tillsammans med oss vill dela den unika uppgiften att starta BB S:t Göran samt utveckla och implementera framtidens förlossningsvård. Vi tror att du lockas av att få vara med och bygga upp en helt ny förlossningsklinik som präglas av teamarbete och en teamkänsla där alla yrkeskategorier på förlossningskliniken ingår.   

På BB S:t Göran kommer medarbetarna att arbeta prestigelöst i team över professionsgränserna. Alla barnmorskor kommer att arbeta med helheten, det vill säga antenatalvård, specialistmödravård, födande och eftervård med en unik möjlighet att följa familjerna. Arbetssättet främjar teamets gemenskap och förståelse för hela vårdkedjan.  

Som biträdande vårdenhetschef ingår både administrativt och kliniskt arbete. 

Tjänsten som biträdande vårdenhetschef inom Specialistmödravårdsmottagning är en heltidstjänst där ledaruppdraget är på ca 80% med dagligt arbetsledaransvar. I din ledarroll bidrar du till kompetensutveckling och skapar en god arbetsmiljö. Du har ett visst strategiskt och framför allt ett operativt ansvar i ett nära samarbete med vårdenhetschef Hanne Fjellvang. Tillsammans leder ni och organiserar arbetet. Du har det formella personalansvaret för ditt team, som inledningsvis består av ungefär 20 barnmorskor och undersköterskor. Du initierar och deltar i ett systematiskt förbättringsarbete av patientflödena med fokus på de födandes och familjernas bästa. Arbete efter verksamhetsplanen, ekonomiska resultat och hållbarhetsfrågor ingår också i rollen.   

Kvalifikationer   
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska.   

Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och har några års bakgrund från liknande arbetsuppgifter inom förlossningsvården. Du är intresserad av teamarbete och av att arbeta med helheten och hela vårdkedjan från graviditet till eftervård, med fokus på familjens behov.     

Som person är du flexibel, engagerad, tydlig och har en hög samarbetsförmåga. Du tycker om att leda, motivera samt att ha en helhetssyn över verksamheten.   

Villkor   
Tillträdesdatum blir under mars 2023.   

I rekryteringen utgår vi från kompetensstegen för barnmorska.   

Här kan du läsa mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: - Vårt erbjudande 

Ansökan   

Vi eftersträvar i all rekrytering till BB S:t Göran att uppnå en jämn fördelning av medarbetare från olika sjukhus/förlossningskliniker. Vi välkomnar därför sökande från hela landet och kan erbjuda personalbostäder inledningsvis på nära avstånd från sjukhuset.  

Vi välkomnar extra varmt ansökningar från barnmorskor som valt att lämna förlossningsvården eller vården överhuvudtaget. Du som är nyfiken på att återvända till förlossningsvården och till en spännande arbetsplats där vi bygger nytt från grunden vill vi gärna komma i kontakt med.  

Vi jobbar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.  Välkommen med din ansökan! 

Se film med BB S:t Görans vårdenhetschef Hanne Fjellvang nedan.  

 

 

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Fast lön

Tillträde

2023-02-01

Kontaktperson Capio

Hanne Fjellvang, vårdenhetschef BB S:t Göran, Tel:0858702274

Petra Elisson, Rekryteringsansvarig, Tel:0858701707