Capio
Capio

Controller till BB S:t Göran och Akutkliniken på Capio S:t Görans Sjukhus

Sista ansökningsdag: 2023-10-08

Publicerades: 2023-09-08

Beskrivning av tjänst

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

• Kvalitet - vi vill alltid bli bättre.
• Samhällsansvar - tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
• Innovation - vi är nyfikna och modiga.
• Empowerment - du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag upp till 5 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. 

Vår controller ska gå i pension så nu söker vi dig som vill arbeta med ansvar för två av sjukhusets kliniker - Förlossningskliniken BB S:t Göran samt Akutkliniken.  

BB S:t Göran - Förlossningskliniken 
Stockholms nya förlossningsklinik BB S:t Göran öppnade i april i år.  Förutom förlossning erbjuder BB S:t Göran specialistmödravård, eftervård samt okomplicerad neonatalvård. Förlossningskliniken kommer stegvis att öka i kapacitet nu efter öppnandet till 4 000 förlossningar per år.

Akutkliniken 
Capio S:t Görans Sjukhus har en av de allra största akutmottagningarna i Sverige med mellan 80- och 100 000 besökande per år. Akutkliniken består av akutmottagningen samt de tre vårdavdelningarna – intermediärvårdsavdelning (IMA), Medicinsk Akutvårdsavdelning (MAVA) och Akutvårdsavdelningen (AVA). Akutkliniken är en central del i sjukhusets verksamhet då det är genom den som den allra största delen av sjukhusets patienter kommer till sjukhuset. 

Nu behöver vi rekrytera en driven och intresserad controller som kan stötta båda klinikerna med controlleruppgifter. 

Arbetsuppgifter 
I denna roll som controller ingår ansvar för både Förlossningskliniken samt Akutkliniken, vilket innebär att du är medlem i båda klinikernas ledningsgrupper och stödjer i verksamheternas utveckling och ekonomisk uppföljning. Du rapporterar till båda verksamhetscheferna – Malin Thorsell på BB S:t Göran och Peter Jilmstad på Akutkliniken.  Inledningsvis är uppdraget att stötta klinikerna ungefär lika mycket, men på sikt kommer tonvikten att ligga mer på Akutkliniken. 

Några ansvarsområden: 

  • Ansvar för bokslut inom BB och Akutkliniken.
  • Kvalitetssäkring av bokslut och tillse att rapportering/uppföljning sker enligt satta deadlines och i enlighet med Capios gällande rapporteringsstruktur och definitioner.
  • Ansvarig för budget- och prognosarbetet samt att ta fram relevanta underlag.
  • Stödja chefer med analyser av resultat samt ekonomiska nyckeltal samt medverka kring utveckling av verksamheten.
  • Delaktig i interna förbättringsarbeten och processer för att hjälpa verksamheten framåt i utveckling.
  • Utbilda verksamheten i ekonomiska processer och aktuella stödsystem.
  • Samverkan med övriga controllers på sjukhuset.
  • Stödja chefer inför öppning av BB S:t Göran i att säkerställa att bemannings- och investeringsbudget hålls.
  • Stödja chefer med att ta fram investeringskalkyler och underlag.            

Kvalifikationer 
Du har en högskoleutbildning inom ekonomi och ca fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom sjukvård. Som person är du strukturerad, noggrann och trivs med att arbeta i en verksamhetsnära roll.

Du besitter mycket god datakunskap med hög kompetens inom Excel samt förmåga att formulera rapporter och databearbetning. Det är meriterande om du har erfarenhet av Power BI. 

Villkor 

Tillsvidareanställning med arbetstid 39,5 h/v. 

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Fast lön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Malin Thorsell, Verksamhetschef BB S:t Göran, Tel:08-58702260

Peter Jilmstad, Tf. Verksamhetschef Akutkliniken, Tel:08-58702933

Johanna Falkengaard, Ekonomichef, Tel:08-58702092

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.