Vård online
Vård online

Data Engineer/Tech Lead

Sista ansökningsdag: 2023-02-28

Publicerades: 2023-01-05

Beskrivning av tjänst

 • Vill du vara med och ta Capios dataplattform till nya höjder?
 • Har du ett stort intresse av datamodellering för BI lösningar?
 • Vill du bidra till att förbättra hälsan för människor varje dag inom digital Health Care?
 • Är du en framåt person som vill jobba i gränslandet mellan IT och verksamhet för att driva utvecklingen inom Data och Analytics framåt.  

Vi söker en Data Engineer/Tech Lead  som vill vara med och ta Capios dataplattform till nya höjder. Låter det intressant, läs då vidare…

Capios strategi är fokuserad på specialisering, digitalisering och konsolidering för att förbättra medicinsk kvalitet och tillväxt. För att stödja detta förvandlas Capio Nordic IT till att bli en drivande kraft inom teknikrelaterad affärsutveckling. Vi ska tillhandahålla den kompetens som kommer att utveckla och förbättra vår verksamhet samt vår patientupplevelse, vilket vi gör genom att standardisera våra tjänster och processer med passion och ny teknik.

Din framtida roll

I rollen som Data Engineer/Tech Lead kommer du att ansvara för och vidareutveckla vår Data & Analytics plattform. Du kommer att delta i olika verksamhetsnära projekt som Data Engineer, där du främst kommer att ansvara för att korrekt data finns på plats för vidare analys och bearbetning. Vi har en modern plattform, som vi kontinuerligt vidareutvecklar för att stötta Capios verksamheter i att öka kvalitén och effektiviteten i svensk sjukvård.

Som Data Engineer/Tech Lead kommer du att ingå i Capio Data & Analytics team som ansvarar för att Capio anställda har tillgång till sin data på ett säkert och användarvänligt sätt. Vi jobbar enligt Scrum i tre veckors sprint, med stand-ups i veckan. Då vi är en supportfunktion till vården jobbar vi tillsammans med Capios olika verksamheter, samt mot våra externa leverantörer av data. Fokus ligger i att kunna ta datadrivna beslut som underlättar för Capios medarbetare, chefer och patienter.

Den du är:

För att trivas och lyckas i rollen ser vi gärna att du har en kandidatexamen eller högre inom teknik eller datavetenskap samt minst tre till fem års arbetslivserfarenhet inom liknande roll. Du har förmågan att omvandla affärskrav till tekniska kravspecifikationer och lösningar. Du har arbetslivserfarenhet av att ansvara för leveranser samt leda och koordinera arbetet med att analysera, designa och utveckla lösningar. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift och du har goda erfarenheter av att arbeta med datalager.

Du är van att hantera uppgifter såsom:

 •  Du har erfarenhet och intresse av datamodellering för BI lösningar
 • Du har stor erfarenhet av att hantera databaser och behärskar T-SQL väl
 • Du är van vid att jobba med ETL/ELT och då gärna verktyget Azure Data Factory
 • Du har erfarenhet av Scrum och DevOps
 • Du har erfarenhet av integration och API management
 • Du kan implementera datalösningar som fungerar både för dataexperter och beslutsfattare
 • Du har stor erfarenhet och intresse för cloud-teknologi (framför allt Azure) och hybridlösningar
 • Du lär dig gärna nya teknologier och metoder
 • Du behärskar minst ett par programmeringsspråk, text Python eller Scala  

Som person ser vi att du drivs av att få saker att hända och du gillar att arbeta i en roll som är proaktiv, lyhörd och trivs i en föränderlig miljö. Du har en stark analytisk förmåga, problemlösnings- och projektledningsförmåga samt en pedagogisk ådra. Du är en god lyssnare och har lätt för att samarbeta med olika personer inom koncernen på alla nivåer.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Capio med Aliby. För mer information kontakta Eric Mannheimer på 0706-296808 alt eric.mannheimer@aliby.se eller Thandi Schüler på 0730-742503 alt thandi.schuler@aliby.se 

Ansök redan idag, dock senast den 28 februari år 2023. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I din ansökan ber vi dig att inkludera CV.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform/Tjänstgöringsgrad

Vi jobbar på distans. Heltidstjänst med tillträde så snart möjligt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Thandi Schüler, Aliby , Tel:0730-742503

Eric Mannheimer, Aliby , Tel:0706-296808

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.