Vård online
Vård online

Dietist till Dialys-/Njurmedicinenheten, dagtid

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Publicerades: 2022-11-09

Om oss

Capio Lundby Specialistsjukhus ligger på Wieselgrensplatsen, mindre än 10 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Den nya Hisingsbron gör det även lätt att gå och cykla hit. Via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver vi specialistsjukvård inom dialys/njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH samt en opererande enhet inom dagkirurgi.

Vi är ca 200 medarbetare som tillsammans bildar en liten och effektiv organisation med hög kompetens och korta beslutsvägar. Sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk och stort patientfokus med god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vi är därför extra stolta över att våra patienter ger oss högsta betyg i bemötande i de senaste årens patientenkäter!

Beskrivning av tjänst

Om oss

På Dialys/ Njurmedicinenheten arbetar erfarna specialistläkare, sjuksköterskor, dietist, fysioterapeut och kurator. På våra mottagningar utreder, kontrollerar och behandlar vi patienter med medicinsk njursjukdom.

Närheten till andra specialistmottagningar och provtagningen på vårt sjukhus gör att vi kan arbeta i team kring patienten för den allra bästa vårdkedjan. 

Vår mottagning har öppet dagtid måndag-fredag, kl 07:30-16:00  

Vill du jobba på en inspirerande och omväxlande arbetsplats?

I rollen som dietist hos oss på Dialys/Njurmedicinenheten kommer du tillsammans med kollegor inom olika professioner såsom läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut och kurator, att fortsätta bygga upp arbetet med Hälsohubben. I Hälsohubben har vi ett teambaserat arbetssätt kring våra patienter med kroniska sjukdomar såsom diabetes, hjärt- och njursjukdomar. Genom att olika professioner bidrar med olika kompetenser ser vi möjligheten att på ett bättre sätt nå fram till patienterna och sporra dem till ett eget driv, att genom egna insatser nå bättre behandlingsresultat och kunna uppnå en förbättrad livskvalitet i vardagen.

Dina arbetsuppgifter

Som dietist jobbar både självständigt och i nära samarbete med kollegor inom andra professioner. Du kommer att arbeta med egen mottagning, exempel på arbetsuppgifter är kostbehandling för patienter med kronisk njursvikt, starta och följa upp patienter som ska ha proteinreducerad kost, undernäring samt till viss del nutritionsbehandling av övervikt inför njurtransplantation. Du tar fram och håller i utbildningar för patienter  och vid behov för kollegorna på Dialys/Njurmedicinenheten.

På Lundby Specialistsjukhus pågår ett ständigt förbättringsarbete som du givetvis kommer att vara en del av och vi ser fram emot ditt bidrag med nya perspektiv och idéer. Vi ser även omvärldsbevakning som en viktig del i arbetet och du kommer att ha kontakt med andra njurmottagningar i regionen och delta i nätverksträffar för njurdietister.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad dietist. Det är meriterande om du har erfarenhet av kliniskt arbete som dietist. Även tidigare erfarenhet av njursjukdom ses som önskvärt.

Du är en positiv, empatisk person som gillar att ta egna initiativ och att samarbeta med många olika personalkategorier.

Vi erbjuder dig

  • Kollektivavtal
  • Mindre sjukhus med korta beslutsvägar
  • Fantastiskt samarbete mellan och inom enheterna
  • God kollegial gemenskap
  • Sjukhusgemensamma utvecklingsdagar
  • Enhets specifika utvecklingsdagar
  • Friskvårdsbidrag, 3000 kr
  • En diversifierad arbetsplats där vi lär av varandra

Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Lön

Månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Carina Bråtendal, enhetschef, Tel:031-657063

Ann Bjurén Klangh, enhetschef, Tel:031-657283

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.