Vård online
Vård online

Digitaliseringschef (CDO)

Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Publicerades: 2022-07-15

Om oss

Capio Specialistkliniker är Capio Sveriges drivhus med uppdrag att både förvärva och etablera nya verksamheter samtidigt som vi driver stora delar av Capios Specialistvård. Vi strävar ständigt efter en allt högre medicinsk kvalité och ser nya möjligheter framöver bl a med hjälp av den digitalisering som pågår. Capio Specialistkliniker är ett mångfacetterat affärsområde beaktat både de medicinska specialiteterna, affärsmodellen med såväl vårdval som upphandlad verksamhet och den geografiska spridningen. Därav har vi valt att organisera verksamheten med en starkt decentraliserad styrning och all utveckling sker i nära samverkan mellan affärsområdet och respektive patientområde.
Capio Specialistkliniker har idag 30 enheter och vi är ca 900 medarbetare som hjälps åt att leverera uppdraget. Verksamheten är indelad i fyra patientområden: Capio Ögon, Capio Psykiatri, Capio Närsjukhus samt Capio Single Episodes med verksamheter inom Hud, ÖNH, Gynekologi, Obesitas, Urologi och Ultraljud.

Beskrivning av tjänst

Vill du göra skillnad och vara med på den spännande resa där vi med hjälp av tekniken, olika IT-lösningar och systemstöd tar sjukvården till nästa nivå. Genom innovativa arbetssätt erbjuder vi våra patienter en bättre och effektivare vård. 

Om rollen

I din roll är du ytterst ansvarig för Capio Specialistklinikers IT/digitaliseringsfunktion som har till uppgift att leda och utveckla vår digifysiska förmåga i nära samverkan med kärnverksamheten.  

Du ansvarar för och koordinerar vår digitala utveckling i nära samverkan med affärsområdets VD:ar, region- och verksamhetschefer, CIO Capio Norden och övriga affärsområden inom Capio. Capios organisation och sätt att arbeta innebär att du bidrar med strategiska perspektivet och samtidigt hjälper till i det operativa jobbet när så behövs. Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd affärsområdeschefen. I din funktion ingår en systemförvaltare/projektledare och därtill en mängd virtuella team för respektive utvecklingsområde. I övrigt är funktionen outsourcad. 

Dina arbetsuppgifter

  • ansvara för att leda, koordinera och ständigt utveckla verksamhetens processer utifrån det digitala perspektivet med syftet att effektivisera verksamheten och/eller förenkla vardagen för patienter och medarbetare.  
  • ansvara för att driva affärsområdets gemensamma digitaliserings- och IT-initiativ 
  • arbeta både verksamhetsnära och strategiskt 
  • ansvara för kravställning till såväl interna som externa leverantörer, samt jobba i nära samverkan med våra partners. 
  • ansvara för uppföljning och rapportering inom digitaliseringsområdet   

Dina kvalifikationer

  • har en akademisk utbildning, gärna inom IT, medicin eller teknik 
  • flerårig erfarenhet från att leda digital- och IT-mässig utveckling, både strategiskt och verksamhetsnära 
  • god erfarenhet från att leda och driva projekt 
  • genuint intresse av sjukvård och verksamhetsutveckling med stöd av teknik 

Som person är du trygg, prestigelös och lyhörd samt en erfaren chef/ledare och bidrar till ett gott samarbete och trevligt arbetsklimat. 

Vi erbjuder dig

Omväxlande arbete i en framtidsbransch under aktiv utveckling, där du får och förväntas göra skillnad! Vi ser med fördel att du är stationerad i Stockholm eller Göteborg. Resor inom Sverige sker regelbundet då våra verksamheter finns utspridda över landet.

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Victoria Bohlin (Affärsområdeschef), Tel:031-7324015

Anders Jansson (HR-chef), Tel:0702-462962

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.