SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Vård online

SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Ekonomichef till Capio Lundby Specialistsjukhus

Sista ansökningsdag: 2023-06-25

Publicerades: 2023-05-22

Om oss

Capio Lundby Specialistsjukhus ligger på Wieselgrensplatsen, mindre än 10 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Den nya Hisingsbron gör det även lätt att gå och cykla hit. Via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver vi specialistsjukvård inom dialys/njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH samt en opererande enhet inom dagkirurgi.

Vi är ca 200 medarbetare som tillsammans bildar en liten och effektiv organisation med hög kompetens och korta beslutsvägar. Sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk och stort patientfokus med god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vi är därför extra stolta över att våra patienter ger oss högsta betyg i bemötande i de senaste årens patientenkäter!

Beskrivning av tjänst

Om rollen 

Capio Lundby Sjukhus ingår i Affärsområdet Capio Specialistkliniker som i dag har >50 enheter och ca 2 000 medarbetare. Verksamheten är indelad i fyra patientområden: Capio Ögon, Capio Psykiatri, Capio Single Episodes med verksamheter inom bl a Hud, ÖNH, kirurgi, Gastoentrologi och Urologi samt Capio Närsjukhus där Lundby Sjukhus ingår. Vi strävar ständigt efter en allt högre medicinsk kvalité och ser nya möjligheter framöver bl a med hjälp av den digitalisering som pågår.  

Som Ekonomichef kommer du att ha en nyckelroll för sjukhuset och agera bollplank till VD och våra enhetschefer liksom ha en nära dialog med övriga controllers i affärsområdet och med regionen som är vår uppdragsgivare. Du kommer rapportera till VD och ingå i sjukhusets ledningsgrupp, men samtidigt även ha en streckad linje till Capiokoncernens ekonomifunktion.  

Dina arbetsuppgifter 

I rollen som Ekonomichef ansvarar du för ekonomifunktionen och supporterar VD och enhetschefer med olika ekonomiska frågor, så som rapportering, uppföljning, investeringsunderlag, nyckeltal, upphandlingar, lönsamhetsberäkningar och verksamhetsanalys. Ekonomichefen ansvarar också för budgetprocessen och revision. Ekonomichefen arbetar nära verksamheten och har en nyckelroll även i verksamhetsutvecklingen med alltmer digitala möjligheter vilket gör att vi söker någon med stort intresse för vården och dess utveckling. Rollen förutsätter nära samarbete med VD, enhetscheferna och du behöver vara en god kommunikatör och pedagog.  

Löpande redovisning är outsourcat till den gemensamma shared service finance funktionen inom Capio Sverige.  

Dina kvalifikationer 

Vi söker dig som har en kandidatexamen i ekonomi eller motsvarande med flera års arbetslivserfarenhet från controllerarbete. Viktigt är att du vill vara en del av det samhällsviktiga arbetet med att förbättra sjukvården. Har du tidigare erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen och erfarenhet av att räkna på business case kopplat till ökad effektivitet och/eller lönsamhet är det meriterande. 

Du behöver ha mycket goda kunskaper i Excel och har ett generellt systemintresse. Vidare uttrycker du dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att vara lösningsfokuserad, affärsmässig och trygg är viktigt. Du behöver också vara handlingskraftig och beslutsmässig.  

Ansökan 

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan, bestående av CV och ett personligt brev.  

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Paulin Löfqvist, 0721-63 61 02, HR Business Partner på Lundby sjukhus, eller affärsområdets ekonomichef Kristin Deibe, 0702-516 251. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Vi hoppas att vi har gjort dig nyfiken på att veta mer om oss och vad vi kan erbjuda dig. Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Paulin Löfqvist, HR Business Partner, Tel:072-1636102

Kristin Deibe, Affärsområdets ekonomichef , Tel:0702-516251

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.