Vård online
Vård online

Fysioterapeut

Sista ansökningsdag: 2022-10-31

Publicerades: 2022-09-01

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Vi söker en fysioterapeut till Capio Närsjukhus i Simrishamn.

I Simrishamn finns det lilla närsjukhuset med det stora vårdutbudet, beläget vid kusten på det vackra Österlen.

På sjukhuset arbetar cirka 150 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är kombinerad med både avdelningsarbete och rehabmottagning.
Inom slutenvården ingår sedvanliga arbetsuppgifter som andningsvård, information och mobilisering. Rehabiliteringen har oftast ett akut fokus och innehåller olika åtgärder för att nå patientens mål, till exempel träning efter höftfraktur.
På den egna mottagningen består arbetsuppgifterna av bedömning utifrån fysisk funktionsförmåga, träning/behandling, förskrivning av hjälpmedel samt patientundervisning. I arbetet ingår enskilda mottagningsbesök samt att leda fysisk träning i grupp. 

I Capios satsning kring den multisjuka patienten kommer vi att arbeta enligt Comprehensive Geriatric Assesment (CGA) för att ta fram en koordinerad plan för behandling och uppföljning utifrån den individuella patientens specifika livssituation och diagnos. Detta inkluderar standardiserade vårdprocesser vid identifierade tillstånd och problemområden som till exempel undernäringsproblematik, risk för fall och trycksår eller multisjuka äldre. Arbetet utgår från multiprofessionella team och du kommer att ha nära samarbete med en fysioterapeutkollega samt arbetsterapeut. Tillsammans med teamet är du delaktig i vårdplaneringsprocessen där vi samverkar med kommunen/primärvården inför patientens hemgång.

Kvalifikationer

Legitimerad fysioterapeut, gärna med erfarenhet av geriatrisk vård. Du som person har ett gott bemötande gentemot såväl patienter som anhöriga och kollegor. Det är viktigt att du kan skapa förtroende hos patienter och närstående samtidigt som du är positiv, lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du är flexibel och kan anpassa dig när förutsättningar i arbetsuppgifter förändras. 

Erfarenhet av systemen Melior och WebbPASiS är meriterande.

Villkor

* En trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar

* Friskvårdsbidrag

* Individuell lönesättning

* Ett nätverk av stöttande kollegor

* Trygghet i att ha en stor organisation i bakgrunden som stöd

* Ansvar, mandat och frihet

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

75-100 %

Lön

Fast månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Annika Andersson, Enhetschef, Tel:0739-015456

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.