Vård online
Vård online

Kurator/Rehabkoordinator till Capio Vårdcentral Högdalen

Sista ansökningsdag: 2022-06-06

Publicerades: 2022-05-06

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral Högdalen är en trivsam och välfungerande vårdcentral i södra Stockholm. Vi som arbetar här är ett glatt gäng med stort engagemang som tillsammans tar hand om våra drygt 12 000 patienter. Vår ambition är alltid att erbjuda våra patienter bästa tänkbara vård och vi är alla delaktiga i vårdcentralens utveckling och förbättringsarbete för att uppnå just detta. Vi håller till i ljusa, fina lokaler och det är lätt att ta sig till och från vårdcentralen då det finns goda tunnelbane- och bussförbindelser. Vi har ett brett utbud av mottagningar för våra patienter: astma/KOL-, diabetes-, hypertoni-, äldre-, prick- och Waran mottagning. Vi har ett välfungerande psykosocialt team med barnfokus och en väletablerad hemsjukvård.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en kombinationstjänst Kurator/rehabkoordinator. Det innebär att du kommer fördela och varva dina olika arbetsuppgifter under veckan.

Som Kurator är dina uppgifter att:

 • Göra bedömningar/triagering individuellt och i team.
 • Ha kris och stöd samtal.
 • Ge rådgivning via chatt och telefon.
 • Kartlägga behov samt koordinera inkommande patienter.
 • Samarbeta med övriga professioner på vårdcentralen.
 • Delta i nätverksträffar för psykosociala teamet.

Som rehabkoordinator är dina arbetsuppgifter att:

 • Tillsamman med sjukskrivande läkare identifiera patienter som är i behov av koordinering av olika insatser i samband med att patienter är eller riskerar att bli sjukskrivna
 • Vara kontaktperson för patienter, rehabiliteringsaktörer, arbetsgivare, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialtjänsten
 • Kartlägga rehabiliteringsbehov, upprätta rehabiliteringsplan och genomföra motiverande samtal för återgång till arbete
 • Ansvara för uppföljning och analys av enhetens sjukskrivningsdata och initiera behov av kompetensutveckling inom området
 • Delta i nätverksträffar för rehabkoordinatorer

Vi är måna om att skapa delaktighet och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi arbetar aktivt för att säkerställa att våra medarbetare har rätt och god kompetens för det arbete de utför. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetare vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte. Vi har många rehabiliteringsmottagningar inom organisationen och det finns därigenom ett gott kollegialt stöd och möjlighet till erfarenhets- och idéutbyte.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom med grundläggande psykoterapeutisk utbildning. Du är trygg i både person och profession samt har ett patientfokuserat arbetssätt. Vi ser gärna att du har med erfarenhet av psykiatri. Har du arbetat på vårdcentral tidigare är det meriterande.

Det är meriterande om du har gått utbildningen Koordinering av rehab processen på 7,5 p eller har motsvarande kunskap om försäkringsmedicin.

Som person är du positiv, trygg och empatisk och har förmågan att kunna organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus.

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning. Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Lön

Månadslön

Tillträde

2022-08-01

Kontaktperson Capio

Helena Piensoho, Tel:helena.piensoho@capio.se

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.