SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Vård online

SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Läkarchef till Anestesikliniken

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Publicerades: 2023-02-03

Beskrivning av tjänst

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Om Anestesikliniken

Anestesikliniken består av Centraloperation och Intensivvårdsavdelning och har totalt ca 250 medarbetare inklusive ca 35 läkare varav 20-25 är specialister i anestesi och intensivvård.

Anestesikliniken är en klinik i ständig utveckling. Vi arbetar i team och verksamheten bygger på hög kvalitet med ett flödesinriktat arbetssätt. Stor vikt läggs vid förbättringsarbete utifrån patientens, verksamhetens och medarbetarnas behov. Att snabbt hitta lösningar när vi står inför nya utmaningar är ett av våra kännetecken.

Operationsavdelningen består av 12 operationssalar, preoperativ mottagning, postoperativ avdelning samt en nybyggd sterilteknisk enhet. Ytterligare 2 förlossnings snittsalar kommer att driftsättas i samband med uppstart av förlossning 1 april 2023 vilket också innebär en ny utökad jourlinje.

Vi bidrar även med anestesikompetens och service till sjukhusets verksamheter som ex MIG, endoskopier, röntgen, samt externt med ECT behandlingar och Gyn.

Hos oss opereras ca 10.000 patienter per år inom ortopedi, främst knä, höft och axelproteskirurgi samt stor del cancerkirurgi inom bröst, prostata och colorektal. Ca 60 % är elektiva operationer och resterande består av akut verksamhet. Flertal patienter kommer direkt till operation hemifrån till vår preoperativa enhet.

IVA har 8 vårdplatser och vårdar patienter med sviktande funktion i vitala organ. IVA har en mycket hög kompetens med en trygg och fast personalgrupp.

Om uppdraget

Anestesikliniken söker nu en ny engagerad, glad, modig och nyfiken läkarchef . Som läkarchef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår även i klinikens ledningsgrupp tillsammans med MLA, ST-läkarchef, vårdenhetschef, kvalitets-och ekonomicontroller. Du arbetar tätt tillsammans med din kollega som är chef för ST läkargruppen.

I egenskap av läkarchef blir du chef för ca 20-25 specialistläkare där du har personal- och arbetsmiljöansvar där medarbetar- och lönesamtal, bemanning och rehab ingår. I rollen ingår även budgetansvar samt verksamhetsansvar där utveckling och uppföljning av verksamhetens mål är en viktig del. 

Tjänsten som läkarchef kombineras med kliniskt arbete då vi ser vikten av ett närvarande ledarskap i den dagliga verksamheten.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med ST- chefen ansvarar du för rekrytering och bemanning av klinikens läkare.  Du verkar för, och stimulerar till en lärande organisation där vi lär av varandra.  Du har en stor delaktighet i det förändringsarbete som sker på kliniken och arbetar tätt tillsammans med hela teamet för att ständigt utveckla våra arbetssätt. Stort fokus kommer initialt att vara utveckling av  arbetssätt kring den nya förlossningsverksamheten.

Kvalifikationer

Du är specialist i Anestesi och Intensivvård.

Du har ett intresse för och erfarenhet av ledarskap. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och är trygg i att fatta beslut. Du vill arbeta i team i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tillsammans med kollegornas är en förutsättning för att vi ska ge bästa möjliga vård till våra patienter.

Ansökan

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi löpande med urval och intervjuer vilket kan innebära att tjänsten tillsätts innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Verksamhetschef: Charlotta Löwendahl 070-0021469| charlotta.lowendahl@capiostgoran.se

Facklig företrädare: Anna-Lotta Kristiansson 08-5870 1209|
anna-lotta.kristiansson@capiostgoran.se

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Individuell lönesättning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Charlotta Löwendahl, Tel:08-58701677

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.