Vård online
Vård online

Läkare SÄBO i Stockholm

Sista ansökningsdag: 2022-10-31

Publicerades: 2022-09-26

Beskrivning av tjänst

 

Capio växer inom uppdraget Läkarinsatser i SÄBO, och söker därför ytterligare en läkare till vårt team!

Vi har arbetat med läkarinsatser i Särskilt Boende (SÄBO) på uppdrag av Region Stockholm sedan år 2000. Vi är regionens största utförare med ansvar för cirka 7 300 platser på ungefär 195 äldreboenden och innehar auktorisation för hela regionen. Vi vill erbjuda våra patienter vård av högsta kvalitet och vi är både Kvalitets- och Miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Inom Capio Legevisitten har vi en särskild organisation, med egen verksamhetschef, som sköter läkaruppdragen i särskilt boende. SÄBO-organisationen består av 32 patientansvariga läkare (PAL), verksamhetschef, medicinskt ansvarig läkare (MAL), enhetschef samt administratör. Detta kompletteras med ett antal läkare i jour/beredskap.

En stor del av våra patienter är drabbade av demenssjukdomar vilket kräver en god kompetens och bemötande kring dessa tillstånd. Många av våra patienter är även i livets slut, vilket kräver kompetens att hantera palliativa situationer och anhöriga i kris och sorg. I vår organisation erbjuds vidareutbildning och reflektion kring såväl palliativ vård som demenssjukdomar. Under 2020 Silvia-certifierades vi. Ett flertal av våra läkare är specialiserade i Palliativ medicin och vi är öppna för att utbilda fler av våra anställda inom denna viktiga specialitet. Vi har också i verksamheten läkare med fördjupad kompetens inom demenssjukdomar.

Om rollen

Du tycker om och är bra på att vårda äldre, sköra människor. Du är prestigelös och bemöter människor med respekt. Du arbetar personcentrerat och är intresserad av att utveckla dig själv, dina kollegor samt verksamheten. Du förenar självständigt arbete med en mycket god förmåga att samarbeta med andra. Självklart tycker du att det är viktigt att arbeta med och utveckla patientsäkerhet och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Dina arbetsuppgifter

Som SÄBO-läkare arbetar du i öppenvård tillsammans med flera team och boenden/arbetsplatser, vilket kräver en förståelse för varje boendes förutsättningar, för vård i hemmet och för vikten av ett gott samarbete.

Varje patientansvarig läkare är ansvarig för en eller flera boendeenheter. Vi strävar efter långsiktighet i bemanningen och anser det viktigt att det är en och samma läkare som besöker boendet vecka efter vecka. Vi har även en grupp återkommande vikarier som ersätter vid ordinarie PAL’s frånvaro.

Vi har fokus på att hitta lösningar på små och stora problem och hinder för att våra patienter ska må så bra som möjligt.

För insatser kvällar, nätter och helger har vi vår egen jourläkargrupp. I dagsläget har vi två jourlinjer igång alla dagar i veckan. Vi har också en bakjour i drift veckans alla dagar. Att delta i jourtjänstgöring är frivilligt.

Alla jourläkarna har också erfarenhet av arbete som patientansvarig läkare på SÄBO dagtid. Dagläkare och jourläkare skriver i samma datoriserade patientjournal Take Care och har därmed tillgång till varandras anteckningar för en säker informationsöverföring. Det innebär också att jourläkaren vid telefonsamtal från sjuksköterska direkt har tillgång till adekvata patientuppgifter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare i Geriatrik eller Allmänmedicin med särskilt intresse och fallenhet för vård av äldre och sköra patienter. Du har goda kunskaper i svenska språket. Vi ser gärna att du även besitter andra språkkunskaper.

Vi erbjuder dig

* Kollektivavtal och försäkringar

* Internutbildningar och möjlighet att gå externa kurser för vidareutbildning

* Friskvårdsbidrag

* En diversifierad arbetsplats där vi lär av varandra

* Individuell lönesättning

Vi hoppas att vi har gjort dig nyfiken på att veta mer om oss och vad vi kan erbjuda dig. Välkommen med din ansökan!

Kontakta rekryteringsansvarig redan idag så berättar jag mer.

Helena Funseth 

072-999 13 22

helena.funseth@capio.se

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100

Lön

Månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Helena Funseth, Tel:072-9991322

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.