SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Vård online

SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Läkare till sommarvikariat på särskilda boende (SÄBO)

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Publicerades: 2023-02-20

Beskrivning av tjänst

Funderar du på vad du ska göra till sommaren!? Vill du kunna kombinera arbete med en glass i solen eller kanske ett dopp under lunchen? Då ska du komma till oss!

Vi är ett gäng kloka läkare som tillsammans erbjuder och utvecklar en hälso- och sjukvård som stödjer patienter på särskilda boende (SÄBO) att leva med största möjliga värdighet och välbefinnande!

Till sommaren vill vi dock kunna vara lediga också. Därför vill vi gärna ha hjälp av dig som kanske kommer vara mellan jobb eller som har en lång klinisk karriär bakom dig men längtar tillbaka till det kliniska. Vem vet, kanske trivs du så bra att du även vill fortsätta även efter sommaren?

Om rollen

Att arbeta som läkare på SÄBO innebär att du arbetar i öppenvård tillsammans med flera team och boenden/arbetsplatser, vilket kräver en förståelse för respektive SÄBO:s förutsättningar, för vård i hemmet och för vikten av ett gott teamarbete. Du arbetar med patientens perspektiv i fokus och är intresserad av att utveckla både dig själv och övriga teammedlemmar. Du förenar självständigt arbete med en mycket god förmåga att samarbeta med andra. Du har också förmågan att lyfta blicken och se utvecklingsområden inom patientsäkerhet och arbetsmiljö. 

Vi tror på ett interprofessionellt teamarbete över vårdgivargränser, där teamets medlemmar lär av varandra. Som läkare står vi för den medicinska kompetensen i teamet men vi är samtidigt beroende av övriga teammedlemmar för att kunna göra en medicinsk bedömning ur ett helhetsperspektiv. Tillsammans med teamet, patient och närstående kan vi sedan sätta målet med vården och hur ett förväntat framtida vårdbehov ska hanteras utifrån patientens perspektiv.

Vi strävar efter långsiktighet i bemanning och prioriterar att det är en och samma läkare som besöker specifika boenden och patienter. Samtidigt vill vi vara en arbetsplats för alla skeenden i livet, från nybliven specialist till de sista åren i en lång klinisk karriär. Vanligtvis anpassar vi därför varje läkares schema utifrån personliga förutsättningar och önskemål, men under sommaren har vi ju att ta hänsyn till var behovet av vikarier uppstår.

Under sommaren ser vi till att du alltid har en ordinarie läkare att vända dig till vid behov av stöd i praktiska eller medicinska frågor. Det går även bra att alltid vända sig till verksamhetschef och medicinskt ansvariga läkare.

För insatser kvällar, nätter och helger har vi vår egen jourläkargrupp där deltagandet är frivilligt. I dagsläget har vi två jourlinjer alla dagar i veckan samt en bakjour.

Om oss

Vi på Capio är en av de största organisationerna som på uppdrag av Region Stockholm, utför läkarinsatser i SÄBO. Totalt är vi ett 30-tal läkare som ansvarar för läkarinsatser i SÄBO för över 7 000 patienter fördelat på 190 boenden. Under terminerna träffas vi digitalt i mindre grupper tillsammans med verksamhetschef varje vecka. Där tar vi upp frågor där vi behöver kollegialt stöd, liksom praktiska ärenden som behöver lyftas inom organisationen, med kommuner eller regionen. Formerna för detta under sommaren är inte klart i dagsläget men det kommer ske i någon form.

Innovation är viktigt för oss. För 2023 har vi tilldelats medel för att utveckla den palliativa vården på utvalda SÄBO med målet att kunna sprida lärdomar inom hela äldreomsorgen. Vi utvecklar även en digital ”rondplattform” som ska underlätta kommunikation och samarbete mellan läkare och sköterskor och frigöra tid på den fysiska ronden till att träffa patienter. Redan till sommaren kan detta vara ett etablerat arbetsverktyg som du kan komma att arbeta i och som kommer att underlätta ditt arbete.

Dina kvalifikationer

Vi söker främst dig som är specialistläkare i geriatrik eller allmänmedicin med särskilt intresse och fallenhet för vård av äldre och sköra patienter. Under sommaren kan även du som är legitimerad läkare med erfarenhet från geriatrik välkommen att söka och du kommer då att arbeta under handledning. Du har goda kunskaper i svenska språket men vi ser gärna att du även besitter andra språkkunskaper.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer eller ansök direkt!

Johan Herlin Ejerhed, verksamhetschef och medicinskt ansvarig läkare

076-002 35 84

Johan.HerlinEjerhed@capio.se

 

Anna Skantz, enhetschef

070-160 28 83

Anna.Skantz@capio.se

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Sommarjobb/Säsongsanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Timlön

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontaktperson Capio

Johan Herlin Ejerhed, Tel:0760023584

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.