SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Vård online

SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Leg sjuksköterska. Sommarvikariat, sjukvård för hemlösa.

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Publicerades: 2023-03-10

Om oss

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Örebro och Halland. Vi arbetar på uppdrag från regioner både på vårdavtal och vårdval.

Vi vänder oss till personer som är 18 år och äldre som lever i hemlöshet och är i behov av hälso- och sjukvårdsinsatser.
Målgruppen är i första hand personer som tillhör situation 1 enligt Socialstyrelsens definition av hemlöshet; en person som är hänvisad till akutboende, härbärge, jourboende eller är uteliggare.
I slutenvården är målgruppen personer folkbokförda i Stockholms län med somatiska sjukdomar och komplexa vårdbehov, oftast i kombination med beroende och/eller psykisk sjuklighet/funktionshinder. På vår vårdavdelning erbjuder vi medicinskt omhändertagande och omvårdnad till patienter som lever i hemlöshet. Avdelningen har 14 vårdplatser varav en är för patienter med palliativ vård.

Beskrivning av tjänst

Välkommen till heldygnsvården för hemlösa. Vi söker vikarierande sjuksköterska till sommaren 2023. Möjlighet till förlängning på hösten.

Heldygnsvården för hemlösa är en slutenvårdsavdelning för patienter i hemlöshet. Vi är belägna på Maria Sjukhus på Södermalm i Stockholm. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Patienter remitteras hit från akutsjukhus, geriatrik, eller från Pelarbacken, öppenvården för hemlösa.

Vanliga diagnoser och vårdbehov är bensår, diabetes, hjärtsvikt, kol, infektioner, cancer med kurativ eller palliativ behandling, minnessvikt eller rehabilitering efter skador och akuta operationer. De somatiska sjukdomarna och vårdbehov kan vara i kombination med psykisk ohälsa och/eller beroendeproblematik.

Vi arbetar personcentrerat, skapar trygghet och delaktighet. Vi samverkar med socialtjänst och andra vårdgivare.

Dokumentation sker i Take care.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet eller intresse av att arbeta med människor i utsatta situationer.  Är du nyexaminerad kan vi planera ett schema där du arbetar tillsammans med erfaren kollega.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter högt att du har ett gott bemötande och en positiv grundinställning, att du är  flexibel, lösningsinriktad och att du har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Hos oss får du ett givande arbete tillsammans med kollegor som är stolta över sitt arbete och den betydelse vårt arbete har för patienterna.

Övrig information

Det finns möjlighet att hospitera.

Rekrytering och intervjuer sker löpande under pågående ansökningstid.

Svenska språket är ett viktigt redskap i arbetet med våra patienter. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Störst behov är veckorna  25 - 33. Ev möjlighet till förlängning av vikariat till hösten. Du kan önska vilka veckor du vill arbeta. Heltid eller deltid är valbart.

 

 

 

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Omfattning: 

Deltid

Sysselsättningsgrad

50-100

Lön

månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Anette Wennerskog, Tel:08-59834187

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.