Vård online
Vård online

Ögonsjuksköterska/ allmänsjuksköterska med erfarenhet av sterila ingrepp

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Publicerades: 2022-11-11

Om oss

Capio Lundby Specialistsjukhus ligger på Wieselgrensplatsen, mindre än 10 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Den nya Hisingsbron gör det även lätt att gå och cykla hit. Via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver vi specialistsjukvård inom dialys/njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH samt en opererande enhet inom dagkirurgi.

Vi är ca 200 medarbetare som tillsammans bildar en liten och effektiv organisation med hög kompetens och korta beslutsvägar. Sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk och stort patientfokus med god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vi är därför extra stolta över att våra patienter ger oss högsta betyg i bemötande i de senaste årens patientenkäter!

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Vår verksamhet vänder sig till barn och vuxna och omfattar allmän ögonsjukvård, skelning, diabetes, grön starr, laserbehandling, skelningskirurgi, polikliniska ingrepp samt intravitreala injektioner.

Vi är ett team som arbetar utifrån nationella riktlinjer med målet att alla patienter skall få den vård och kunskap de behöver utifrån sina personliga behov. 

Fokus ligger på vårt avtalade uppdrag och verksamhetsutveckling där alla medarbetare är delaktiga. I teamet ingår ögonläkare, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, optiker, ortoptister, undersköterskor samt medicinska sekreterare och fotograf.

Vi har öppet måndag till fredag 07.30-16.00

Arbetsuppgifter

Som ögonsjuksköterska har du ögonbottenfoto- samt synfältsmottagning eller en sköterska/optikermottagning med blandade åtgärder. Du har makulamottagning tillsammans med läkare. Vill du injicera själv finns den möjligheten. Du tar del i förundersökning inför läkarbesök samt har medicinsk telefonrådgivning. Har du kompetens att assistera vid poliklinisk operation är det ett plus. Självständig OCT bedömning kan diskuteras. Du kan ha självständig barnmottagning samt samarbeta med barnögonläkare. Vi arbetar kreativt och skapar nya typer av mottagningar och arbetsuppgifter utifrån patientens- och verksamhetens behov. Du kommer att vara apoteksansvarig. Ditt arbete delas med optiker och andra ögonsjuksköterskor. Du kommer vara en viktig del i olika processer där vi har regelbundna möten och arbetar med kvalitéutveckling av vården. 

Som allmänsjuksköterska med erfarenhet av sterila ingrepp kan du göra vissa av ögonsjuksköterskans/optikerns arbetsuppgifter efter upplärning. Då med fokus på förundersökning inför läkarbesök med synprovning och ögontryckmätning. Vi lär dig att utföra synfältmottagning och eventuellt att ta ögonbottenfoto. Du kommer inte sitta i medicinsk rådgivning. Istället kommer du med din vana från kirurgiska ingrepp att assistera vid poliklinisk operation samt ögoninjektion. Du kommer att arbeta med både barn och vuxna. Du kommer att vara apoteksansvarig. Ditt arbete delas med ögonsjuksköterska/optiker och andra allmänsjuksköterska. Du kommer vara en viktig del i olika processer där vi har regelbundna möten och arbetar med kvalitéutveckling av vården. 

Kvalifikationer

 Vi söker en leg. ögonsjuksköterska eller leg. sjuksköterska med viss operationsvana. Du har ditt hjärta i patientmötet samt i engagemang och utveckling.

Du uppskattar att ta ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du har lätt för samarbete med andra. Du värdesätter att dela med dig av egen kunskap samt ta del av kollegors kompetens och kunskap. Du har lätt att anpassa dig efter verksamhetens uppdrag/behov och vill bidra till en god teamkänsla. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Pernilla Laurén, Tel:0706978049

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.