Vård online
Vård online

Ögonsjuksköterska/sjuksköterska

Sista ansökningsdag: 2022-12-08

Publicerades: 2022-11-08

Om oss

Capio Lundby Specialistsjukhus ligger på Wieselgrensplatsen, mindre än 10 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Den nya Hisingsbron gör det även lätt att gå och cykla hit. Via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver vi specialistsjukvård inom dialys/njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH samt en opererande enhet inom dagkirurgi.

Vi är ca 200 medarbetare som tillsammans bildar en liten och effektiv organisation med hög kompetens och korta beslutsvägar. Sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk och stort patientfokus med god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vi är därför extra stolta över att våra patienter ger oss högsta betyg i bemötande i de senaste årens patientenkäter!

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Vår ögonverksamhet vänder sig till barn och vuxna och omfattar allmän ögonsjukvård, skelning, diabetes, glaukom, laserbehandling, skelningskirurgi, polikliniska ingrepp samt intravitreala injektioner.

Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer med målet att alla patienter skall få den vård och kunskap de behöver utifrån sina personliga behov. Hos oss arbetar ögonläkare, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, optiker, ortoptister, undersköterskor samt medicinska sekreterare, totalt ca 30 personer. Vi bedriver verksamhet måndag-fredag kl 7:30-16:00.Arbetsuppgifter

Ögonverksamheten växer och vi inrättar därför en helt ny roll som operationssjuksköterska och injektör! I den här rollen kommer du att vara spindeln i nätet för den polkliniska operationssalen och driva utvecklingsarbetet för denna verksamhet. Du har en självklar roll i arbetsgrupper för processarbete med makula-processen (ögoninjektioner) och polop-processen.

Som operationssjuksköterska kommer du att assistera opererande läkare i den polikliniska operationssalen samt att du ansvarar för omvårdnaden av patienten och omhändertagande av instrument före och efter operation. Här opereras framför allt ögonlock. Framåt i tiden kan det även bli aktuellt att assistera vid skelningsoperationer i narkos.

Som injektör kommer du på ordination från läkare att arbeta självständigt med behandling av åldersförändringar i gula fläcken genom en spruta du ger i patientens glaskropp. Här arbetar du tillsammans med ett team undersköterskor som assisterar inför och under injektion. 

Du kommer ha ett övergripande helhetstänk för enheten när det kommer till sterilhantering, beställningar, inköp och kontakt med leverantörer. Du fungerar även som samordnare för de sjuksköterskor och undersköterskor som delar av sin arbetstid assisterar vid ögoninjektioner och polkliniska operationer. På grund av din kunskap och erfarenhet lär du upp nya kollegor.

 

 Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad operationssjuksköterska alternativt ögonsjuksköterska eller allmänsjuksköterska med erfarenhet från ögonverksamhet.

Eftersom du kommer att vara navet i den polkliniska operationssalen är det viktigt att du är trygg i din roll och trivs med självständigt arbete. Samtidigt kommer du ha många kontaktytor och arbeta tillsammans med flera läkare, sjuksköterskor och undersköterskor vilket förutsätter att du har god samarbetsförmåga och gillar att jobba i team. Vi ser även att du är noggrann och ansvarsfull i ditt arbete.

På ögonverksamheten arbetar vi utifrån ett patientfokuserat arbetssätt med ett stort patientflöde där vi värderar bra bemötande, flexibilitet, samarbetsförmåga och intresse för nya arbetsuppgifter.

Känner du igen dig i beskrivningen och vill vara med att forma vår verksamhet? I så fall kan du vara den vi söker! Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan. Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Pernilla Laurén, Tel:0706978049

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.