Vård online
Vård online

Sjukhusapotekare

Sista ansökningsdag: 2023-02-04

Publicerades: 2023-01-04

Beskrivning av tjänst

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Om avdelningen 

Vår sjukhusapotekare arbetar idag i en självständig och vital roll, där man har ansvar på sjukhuset över läkemedelsförsörjning och -strategi. Du arbetar på kvalitet- och patientsäkerhetsenheten med sjukhusets chefläkare som närmaste chef. 

Om rollen 

I rollen som sjukhusapotekare ansvarar du för att sjukhusets läkemedelsförsörjning fungerar. Du ser till att rutiner efterföljs och uppdaterar dem vid behov. Du är ansvarig för att arbeta strategiskt med läkemedelsförsörjningen, så även vid inköp av läkemedel, och skapar lösningar när problem uppstår. Du representerar sjukhuset i regionens sjukhusapoteksråd. 

Du samarbetar kontinuerligt med sjukhusets medarbetare, och agerar konsultativt för att ge de bästa möjliga stöd. Du samverkar även med sjukhusets läkemedelsgrupp, som har i uppdrag att skapa sjukhusgemensamma rutiner och utbildningar i vårt journalsystem Cosmic.   

Du har kontakt med regionens avtalade partners kring läkemedelsdistribution, och ansvarar för att utveckla de avtal vi har vid behov.  

Du tar fortlöpande fram och utvecklar verksamhetsinriktad statistik inom läkemedelsområdet 

Du driver digitaliseringsprocessen kring läkemedelsfrågor i allmänhet och förberedelser för NLL i synnerhet, vid behov i samverkan med andra Cosmicanvändare i Sverige.  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad apotekare som gärna få ha tidigare erfarenhet från akutsjukhus. Det är även meriterande att ha relevant forskningserfarenhet. 

För att vara framgångsrik i sin roll hos oss krävs mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Nödvändigt är även att behärska engelska väl i tal och skrift. 

Gällande personliga egenskaper så söker vi någon som är kommunikativ, både i mindre och större sammanhang. Eftersom du har ensamt ansvar över många arbetsuppgifter krävs det att du är noggrann, självgående och handlingskraftig. Något som även är viktigt för oss är att vara lösningsorienterad och med lätthet tar dig an eventuella problem.  

Villkor 

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst från start på heltid. Provanställning tillämpas ej.  

Ansökan 

Vi arbetar med löpande urval och kan därför komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan! 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Individuell lönesättning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Christian Kylander, Tel:08-58701850

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.