Vård online
Vård online

Sjuksköterska natt. Vårdavdelning för hemlösa.

Sista ansökningsdag: 2022-10-22

Publicerades: 2022-09-22

Om oss

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Örebro och Halland. Vi arbetar på uppdrag från regioner både på vårdavtal och vårdval.

Vi vänder oss till personer som är 18 år och äldre som lever i hemlöshet och är i behov av hälso- och sjukvårdsinsatser.
Målgruppen är i första hand personer som tillhör situation 1 enligt Socialstyrelsens definition av hemlöshet; en person som är hänvisad till akutboende, härbärge, jourboende eller är uteliggare.
I slutenvården är målgruppen personer folkbokförda i Stockholms län med somatiska sjukdomar och komplexa vårdbehov, oftast i kombination med beroende och/eller psykisk sjuklighet/funktionshinder. På vår vårdavdelning erbjuder vi medicinskt omhändertagande och omvårdnad till patienter som lever i hemlöshet. Avdelningen har 14 vårdplatser varav en är för patienter med palliativ vård.

Beskrivning av tjänst

Välkommen till heldygnsvården för hemlösa

Heldygnsvården för hemlösa är en slutenvårdsavdelning för patienter i hemlöshet. Vi är belägna på Maria Sjukhus på Södermalm i Stockholm. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, vårdsamordnare, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Patienter remitteras hit från akutsjukhus, geriatrik, eller från Pelarbacken, öppenvården för hemlösa.

Vanliga diagnoser och vårdbehov är bensår, diabetes, hjärtsvikt, kol, infektioner, cancer med kurativ eller palliativ behandling, minnessvikt eller rehabilitering efter skador och akuta operationer. De somatiska sjukdomarna och vårdbehov kan vara i kombination med psykisk ohälsa och/eller beroendeproblematik.

Vi arbetar personcentrerat, skapar tillit, motiverar och strävar efter att tillgodose patientens vård och stöd utifrån ett helhetsperspektiv.  Vi samverkar med socialtjänst och andra vårdgivare.

Dokumentation sker i Take care.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet eller intresse av att arbeta med människor i utsatta situationer. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi värdesätter högt att du har ett gott bemötande och en positiv grundinställning, att du är  flexibel, lösningsinriktad och att du har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Hos oss får du:

Ett givande arbete tillsammans med kollegor som är stolta över sitt arbete och den betydelse vår insats har för patienterna.

- En individuellt planerad introduktion

- Möjligheter att vara med och utveckla vården

- Kompetensutveckling utifrån individuellt behov och verksamhetens mål.

- Friskvårdsbidrag på 3000 kr

- Ersättning för sjukvårdsbesök upp till högkostnadskort

- Fredagsfrukost

- Dubbelt natt-ob för sjuksköterskor

Övrig information

Det finns möjlighet att hospitera.

Rekrytering och intervjuer sker löpande under pågående ansökningstid.

I vår verksamhet är det svenska språket ett viktigt redskap i arbetet med våra patienter. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

 

Välkommen att söka tjänsten!

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Provanställning

Omfattning: 

Deltid

Sysselsättningsgrad

70,79

Lön

månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Anette Wennerskog, Tel:08-59834174

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.