Vård online
Vård online

Sjuksköterska till Neurologiska kliniken

Sista ansökningsdag: 2022-05-18

Publicerades: 2022-04-18

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en attraktiv poänglönemodell, S:t Göranmodellen, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Vår verksamhet
Neurologiska kliniken har ca 120 medarbetare, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor samt administrativ personal.

Neurologiska kliniken har ett brett akut uppdrag och är organiserad i fyra enheter med totalt 34 vårdplatser, två vårdavdelningar, en Neurologisk Intermediärvårdsal samt en mottagning/dagvård. Vi arbetar med flödesansvariga team som består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor samt paramedicinare. Vi har på sjukhuset ett mycket bra samarbete mellan sjukhusets övriga kliniker. Vi direktinlägger 94% av alla patienter med misstanke om stroke och slutvårdar 99% (Riksstroke 2020). På vår klinik utreder vi också patienter med misstänkt epilepsi, neuroinflammatorisk sjukdom, observerar patienter med svår huvudvärk/migrän, diagnosticerar yrsel och vårdar patienter med andra neurologiska symtom som behöver inneliggande vård. Vår medelvårdtid är drygt 3 dygn. Vi har en mottagningsverksamhet sedan flera år och under 2021 har vi öppnat en dagvårdsavdelning som flyttat in i större lokaler. På dagvården utreder vi patienter multiprofessionellt och ger infusionsbehandlingar för ex MS.

Vår största tillgång är våra kunniga och engagerade medarbetare. De är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga vård till våra patienter, men också för att vi ska kunna skapa en bra arbetsmiljö för varandra.

Neurologiska kliniken växer med ökande akutflöden och uppdrag. Sjukhusets FoU verksamhet utvecklas och vi blev en USV enhet vid årsskiftet 2021, och därmed en del av universitetssjukvården i Region Stockholm. Det stora patientflödet ger goda förutsättningar till kliniska projekt och bra underlag för forskning.

Arbetsuppgifter
Du är omvårdnadsansvarig för patienter med akuta strokesymtom och neurologiska sjukdomar - nyupptäckta och avancerade. Arbetet här är mycket varierande och du arbetar teambaserat med undersköterskor, paramedicinare och läkare. Patienterna är ofta svårt sjuka och arbetet innebär att identifiera, sätta in åtgärder och följa upp medicinska- och omvårdnadsproblem. Du bidrar med ökad patientdelaktighet genom information och närståendekontakt.

Vi erbjuder dig:
Anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter, vi erbjuder minst 4 veckors inskolning. Sjukhusövergripande introduktionsprogram, som sträcker sig över flera veckor. Innehåller både klinisk introduktion till rutiner och arbetssätt samt digitala och praktiska utbildningar. Kontinuerlig kompetensutveckling genom en anpassad kompetensstege. Deltagande både på interna och externa utbildningar. Möjlighet att bidra och utveckla våra flöden. Stor möjlighet att själv påverka ditt arbetsschema. Variation i arbetet genom att rotera på våra olika avdelningar, övervakningssal, larmteam och mottagningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, meriterande är om du har arbetat några år i yrket och har tidigare erfarenhet av stroke och/eller neurologiskvård samt intermediärvård.
Egenskaper vi värdesätter

  • Initiativtagande
  • Samarbete
  • Struktur
  • Förmåga att prioritera och fatta egna beslut
  • Genuint intresse för omvårdnad

Ansökan
I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med löpande urval och intervjuer vilket kan innebära att tjänsten tillsätts innan sista ansökningsdag.

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Individuell lönesättning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Bitr. vårdenhetschef Jessica Ragnhammar, Tel:08-58701000

Bitr. vårdenhetschef Hanna Edvardsson, Tel:08-58701000

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.