SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Vård online

SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Specialist i internmedicin till Akutkliniken

Sista ansökningsdag: 2023-06-18

Publicerades: 2023-05-17

Beskrivning av tjänst

Nu söker vi specialistläkare/Biträdande överläkare med stort intresse för akutsjukvård och akut internmedicin som vill vara med och utveckla Sveriges bästa Akutklinik.

Akutkliniken

Akutkliniken har som mål att vara Sveriges bästa Akutklinik. Vi har en stark tradition av att ligga i framkant kring det akuta omhändertagandet och att ständigt arbeta med förbättringsarbete fokuserat på den patientnära vården. Akutkliniken har ett gott samarbete med övriga kliniker på sjukhuset och vi arbetar aktivt med att utveckla välfungerande vårdkedjor både inom sjukhuset och med våra samarbetsparter, t.ex. geriatriska kliniker.  

Akutkliniken omfattar Akutmottagningen och våra tre vårdavdelningar, AVA, IMA och MAVA. Vi bedriver akutsjukvård dygnet runt under årets alla dagar. Inom kliniken ryms både en slutenvårdssektion och en öppenvårdssektion. Vi är 33 specialister inom internmedicin och akutsjukvård, varav många är dubbelspecialister inom närliggande grenspecialiteter. Vi har cirka 25 ST-läkare. Vi är organiserade med sektionschefer och en ST-läkarchef. 

Akutmottagningen har moderna lokaler och är i nuläget uppdelade på tre flöden medicin,  ortopedi och kirurgi. Vi har också ett akutläkarlett team som tar ett mer odifferentierat flöde utifrån aktuell belastningssituation.  Våra akutvårdsavdelningar har lite olika profil där AVA hanterar patienter från alla olika specialiteter, MAVA har fokus på akut internmedicinsk vård och IMA hanterar våra sjukaste patienter med behov av avancerad övervakning/behandling. 

Om uppdraget

Som specialistläkare i internmedicin har du huvuddelen av din arbetstid förlagd till våra slutenvårdsavdelningar men i arbetsuppgifterna ingår även rollen som ledningsläkare på medicinakuten. Arbetstiderna är förlagda över hela dygnet och vi arbetar aktivt med hållbar schemaläggning och det finns goda möjligheter att ta ut ledighet för den komp som genereras. Alla fast anställda läkare har ett utbildningsbidrag som kan användas för personlig kompetensutveckling.

Som specialist på kliniken är du viktig i vårt utbildningsarbete av ST-läkare, AT-läkare, BT-läkare och läkarkandidater. Du förväntas vara handledare och att engagera dig i utbildningen av våra blivande specialistkollegor samt engagera dig i klinikens förbättringsarbeten.

Kvalifikationer

Du har specialistkompetens inom intermedicin och beroende på din erfarenhet kan du komma att erbjudas tjänst som specialistläkare eller biträdande överläkare. Tidigare arbete inom akut slutenvård, undervisning och/eller forskning är meriterande. 

Som person är du intresserad av att driva arbetet med akut intermedicin framåt. Du är också intresserad av människor och tycker om att arbeta i team med andra. Du är prestigelös och intresserad av att lära dig mer, samtidigt som du gärna delar med dig av din kunskap och erfarenhet när det behövs.  Vi värdesätter positivitet och konstruktivitet då du förväntas bidra till vår organisation som ständigt utvecklas. 

Ansökan

Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Mats Wistrand på mats.wistrand@capiostgoran.se. 

Om sjukhuset

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 360 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Mats Wistrand, Sektionschef, Tel:08-58703425

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.