SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Vård online

SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Specialistläkare till SÄBO i Norrtälje

Sista ansökningsdag: 2023-06-04

Publicerades: 2023-04-13

Beskrivning av tjänst

Vi vill bli fler kloka läkare som tillsammans kan erbjuda och utveckla en hälso- och sjukvård som stödjer patienter på särskilda boende (SÄBO) att leva med största möjliga värdighet och välbefinnande!

För att vi ska lyckas måste även du kunna se helheten och individanpassa vården för den sköra patienten. Det i sin tur kräver bland annat bred och god kunskap om svikt i olika organsystem, den åldrande patienten och vård i livets slut.

En åldrande befolkning är en utmaning för samhället och vi ser ett ökat fokus på och en vilja att utveckla den hälso- och sjukvård som bedrivs på SÄBO. Vi på Capio vill ta vår del av samhällsansvaret i att möta denna utmaning och hoppas på att du vill bli en del i detta viktiga arbete!

Om rollen

Att arbeta som läkare på SÄBO innebär att du arbetar i öppenvård tillsammans med flera team och boenden/arbetsplatser, vilket kräver en förståelse för respektive SÄBO:s förutsättningar, för vård i hemmet och för vikten av ett gott teamarbete. Du arbetar med patientens perspektiv i fokus och är intresserad av att utveckla både dig själv och övriga teammedlemmar. Du förenar självständigt arbete med en mycket god förmåga att samarbeta med andra. Du har också förmågan att lyfta blicken och se utvecklingsområden inom patientsäkerhet och arbetsmiljö. 

Vi tror på ett interprofessionellt teamarbete över vårdgivargränser, där teamets medlemmar lär av varandra. Som läkare står vi för den medicinska kompetensen i teamet men vi är samtidigt beroende av övriga teammedlemmar för att kunna göra en medicinsk bedömning ur ett helhetsperspektiv. Tillsammans med teamet, patient och närstående kan vi sedan sätta målet med vården och hur ett förväntat framtida vårdbehov ska hanteras utifrån patientens perspektiv.

Vi strävar efter långsiktighet i bemanning och prioriterar att det är en och samma läkare som besöker specifika boenden och patienter. Samtidigt vill vi vara en arbetsplats för alla skeenden i livet, från nybliven specialist till de sista åren i en lång klinisk karriär. Vi anpassar därför varje läkares schema utifrån personliga förutsättningar och önskemål.

För insatser kvällar, nätter och helger har vi vår egen jourläkargrupp där deltagandet är frivilligt. I dagsläget har vi två jourlinjer alla dagar i veckan samt en bakjour.

För tillfället söker vi främst efter läkare med placering i Norrtäljetrakten. Om rollen är rätt för dig men placeringen fel får du ändå gärna ta kontakt med oss för en diskussion om framtida möjligheter.

Om oss

Vi på Capio är en av de största organisationerna som på uppdrag av Region Stockholm, utför läkarinsatser i SÄBO. Totalt är vi ett 30-tal läkare som ansvarar för läkarinsatser i SÄBO för över 7 000 patienter fördelat på 190 boenden. Varje läkare ansvarar för sina patienter och boenden, men en kollega är aldrig längre bort än ett telefonsamtal. Varje vecka träffas vi digitalt i mindre grupper tillsammans med verksamhetschef. Där tar vi upp frågor där vi behöver kollegialt stöd, liksom praktiska ärenden som behöver lyftas inom organisationen, med kommuner eller regionen.

Innovation är viktigt för oss. För 2023 har vi tilldelats medel för att utveckla den palliativa vården på utvalda SÄBO med målet att kunna sprida lärdomar inom hela äldreomsorgen. Vi utvecklar även en digital ”rondplattform” som ska underlätta kommunikation och samarbete mellan läkare och sköterskor och frigöra tid på den fysiska ronden till att träffa patienter.

Dina kvalifikationer

Vi söker främst dig som är specialistläkare i geriatrik eller allmänmedicin med särskilt intresse och fallenhet för vård av äldre och sköra patienter. Du har goda kunskaper i svenska språket men vi ser gärna att du även besitter andra språkkunskaper.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer eller ansök direkt!

Johan Herlin Ejerhed, verksamhetschef och medicinskt ansvarig läkare

076-002 35 84

Johan.HerlinEjerhed@capio.se

 

Anna Skantz, enhetschef

070-160 28 83

Anna.Skantz@capio.se

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Omfattning: 

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontaktperson Capio

Johan Herlin Ejerhed, Tel:0760023584

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.