Vård online
Vård online

Specialistläkare/BÖL/ÖL inom lungmedicin

Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Publicerades: 2022-05-13

Beskrivning av tjänst

Capio S:t Görans Sjukhus söker nu Specialistläkare/BÖL/ÖL inom lungmedicin med möjlighet till flödesägaransvar.

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Om tjänsten

Beslutsvägarna på S:t Göran är korta och decentraliserade och verksamheten behöver vara dynamisk för att möta aktuella akuta patientflöden. Vi behöver därför nu förstärkning för att fortsätta utveckla den lungmedicinska grundverksamheten, samt för att återuppta delar av verksamheten som under Covid pausades.  

Som specialistläkare på lungsektionen på Medicinkliniken, S:t Görans sjukhus arbetar du i ett nära samarbete med övriga internmedicinska subspecialiteter inom Medicinkliniken samt med kollegor från sjukhusets övriga kliniker.  

Vi erbjuder ett högt och varierat patientflöde tack vare vår Akutmottagning som med ca 100 000 besökare per år är en av Sveriges största och mest välfungerande Akutmottagningar. Du kommer att möta ett brett panorama av lungmedicinska tillstånd och många gånger utgör du patientens första specialistkontakt. 

Vår nyrenoverade lungmedicinska vårdavdelning består av 12–14 vårdplatser och är centralt belägen på sjukhuset, med direkt anslutning till IMA och planet ovanför akutmottagningen.   

Primärutredningar av olika typer är en stor del av vår verksamhet och avdelningen är utrustad med operationsrum för bronkoskopier och ingrepp. Röntgenkonferenser sker dagligen.  

Ett vanligt sjukdomstillstånd hos oss är akut respiratorisk insufficiens och här finns en fin maskinpark av Philips V60 ventilatorer som standardutrustning samt även möjlighet till att saturations- och CO2 övervaka patienter kopplade till centrala övervakningsterminaler.  

Om du är intresserad av att arbeta än mer med att kontinuerligt utveckla kvalitet och patientsäkerhet i flödet och samtidigt utveckla din ledarskapsförmåga finns möjlighet för ett tilläggsuppdrag som flödesägare för lungmedicin. Som flödesägare ansvarar du för att utveckla och anpassa verksamheten efter vårdbehovet, samt ser över kompetens, kvalitet och apparatur för helheten. Flödesägaren samarbetar med i team med ansvarig flödesägare inom omvårdnad lungmedicin.   

Vi bedriver även omfattande utbildningsverksamhet med egna ST-läkare, AT-läkare och kandidater och i detta arbete är alla delaktiga.   

Om ni är flera personer som tillsammans söker en ny utmaning är vi öppna för att diskutera olika upplägg. 

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med lungmedicinsk specialistkompetens lungmedicin med ett intresse mot akut lungmedicin. 

Språkkunskaper i svenska motsvarande C1.  

Samarbetsförmåga, flexibilitet, gott omdöme och vilja att utveckla verksamheten och sin egen kompetens är egenskaper som vi lägger stort värde vid, likaså att du bidrar till en kollegial och god stämning och en kreativ arbetsmiljö. 

Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

Varm välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Individuell lönesättning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Barbro Kedinge, Sektionschef, Tel:070-0017808

Gunilla Wahlström, Verksamhetschef, Tel:070-0945129

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.