Vård online
Vård online

Studierektor för kliniska vårdutbildningar

Sista ansökningsdag: 2022-10-31

Publicerades: 2022-09-20

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en attraktiv poänglönemodell, S:t Göranmodellen, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Capio S:t Görans sjukhus söker en studierektor för kliniska vårdutbildningar, med särskilt ansvar för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och verksamhetsintegrerat lärande (VIL) på grundutbildningsnivå och specialistsjuksköterskeutbildning.

Du ingår i FoU-organisationen och är underställd FoU-chefen. Sjukhuset har Universitetssjukvårdsstatus (USV) sedan 2021 med två större USV-enheter.

Du kommer att tillhöra en studierektorsgrupp som arbetar med att utveckla och samordna VFU/VIL för flera vårdutbildningar. Som studierektor utgör Du en viktig brygga mellan Capio S:t Görans sjukhus och olika lärosäten i Region Stockholm. Du har en stödjande funktion för kliniska adjunkter och bidrar i våra olika utvecklingsprojekt som strävar mot att utveckla VFU/VIL vid Capio S:t Görans sjukhus.

 

Arbetsuppgifter:

  • Övergripande samordning av VFU i samtliga utbildningar utom läkarutbildningen. Handlägger beställningar av VFU från lärosäten via KLIPP.
  • Ansvar för årliga uppföljningar av utbildningsverksamheten genom bl.a. regionens VFU-enkät, och att följa upp utbildningsverksamheten med aktuella lärosäten.
  • Att delta i och utveckla pedagogiska lärandemiljöer med särskilt fokus på studentenheter och IPE (interprofessionella)-miljöer.
  • Övergripande ansvar för samordning och utveckling av AKA-funktionen och studiesamordnare för kliniska vårdutbildningar.
  • Samverkan med regionens lärosäten och Region Stockholm (HSF) kring VFU/VIL-frågor. Planerar och deltar i mitt och slutbedömningar i samarbete med skola/lärosäte.
  • Samordningsansvar samt att vara kontaktperson externt och internt för specialistsköterskeutbildningen vid regionens lärosäten.
  • Du arbetar nära FoU-avdelningens verksamhetschef och ingår i FoU-gruppen Utbildningsenhet studenter.

Du kommer att arbeta vid FoU-avdelningen och tillsammans med tre instruktörer vid Kliniskt träningscentrum (KTC) som ansvarar och handlägger olika delar av grundutbildning.

Du har inget formellt personalansvar men tar emot rapporter från medarbetares pedagogiska uppdrag.

 

Kvalifikationer:

Vi söker Dig som är specialistutbildad sjuksköterska, med en bred förståelse för universitetssjukvårdens komplexitet i form av de tre uppdragen sjukvård, forskning och utbildning.

Du har ett djupt intresse för pedagogik och utbildning, med ett särskilt fokus på grundutbildning och VFU/VIL och har erfarenhet av AKA-uppdrag.

Du har fördjupat Dina kunskaper genom pedagogisk vidareutbildning, om minst 7,5 hp inom medicinsk pedagogik/handledarutbildning. Påbyggnad på magisternivå inom vårdvetenskap eller motsvarande utbildning innehållande vetenskapsmetodik är meriterande.

Har Du även ett brett kontaktnät inom olika lärosäten och Region Stockholm är det en fördel.

Ledarerfarenhet är meriterande.

 

Personliga egenskaper:

I denna roll är det viktigt att Du trivs med att driva förändrings- och förbättringsarbete i en sjukhusorganisation, att Du är kreativ och entusiasmerande och ser vikten av att skapa ett öppet och konstruktivt klimat i de sammanhang där Du verkar.

Du gillar att jobba mot många kontaktytor, är duktig på att knyta kontakter och bygga relationer och tycker det är roligt att genom Ditt arbete se andra växa och utvecklas. Du har god kommunikationsförmåga, utrycker Dig väl i skrift och trivs med att presentera Dina idéer inför både stora och små grupper.

 

Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid, eller 80 % tillsammans med en anställning vid lärosäte eller klinisk avdelning på sjukhuset. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Information om tjänsten lämnas av: Jens Jensen, FoU-chef

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

80-100%

Lön

Månadslön

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Jens Jensen, FoU-chef , Tel:08-58701417

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.