Vård online
Vård online

Unikt tillfälle Leg arbetsterapeut Kognitiv mottagning Sollentuna sjukhus

Sista ansökningsdag: 2022-05-20

Publicerades: 2022-04-25

Beskrivning av tjänst

Om oss

Kognitiva mottagningen Sollentuna sjukhus, består av ett litet, familjärt team. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, psykolog och undersköterska/koordinator. Vi tillhör Capio geriatrik Sollentuna, och har samma verksamhetschef som Capio geriatrik Löwenströmska. En och samma enhetschef på kognitiva mottagningen Sollentuna och Löwenströmska, och vi samarbetar även mellan de två mottagningarna. Vårt uppdrag är demensutredningar på specialistnivå för patienter 65 år och äldre, boende i Sollentuna.

Vår arbetsterapeut ska få barn till hösten, denna tjänst är ett graviditetsvikariat. 

 

Ett unikt tillfälle för dig, leg arbetsterapeut, som är intresserad och vill lära dig mer om kognitiva utredningar (demensutredningar).

 

Om rollen

Rollen som arbetsterapeut på Kognitiv mottagning, är mycket viktig i utredningsprocessen av de kognitiva förmågorna. Som arbetsterapeut arbetar man både självständigt och i team, för att tillsammans lägga ihop pusselbitarna som behövs för att ställa demensdiagnos (eller inte). Patienterna som kommer till oss har redan genomgått en basal demensutredning inom primärvård, psykiatri eller neurologmottagning för att utesluta annan sjuklighet som skulle kunna vara förklaring till den kognitiva svikten. 

 

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för arbetsterapeuten på Kognitiv mottagning är i huvudsak utredningsarbete genom testning och aktivitets bedömning för misstänkt kognitiv funktionsnedsättning och kognitiv sjukdom (demenssjukdom). De flesta av våra patienter får ett hembesök av arbetsterapeut, därav krävs B-körkort och körerfarenhet för denna tjänst. Viss hjälpmedelsförskrivning ingår också. Arbetet är delvis självständigt, men också teambaserat eftersom testningen är en del i minnesutredningen. Arbetsterapeuten är delaktig i teamronden där diagnos ställs. 

Vi ser att du är en lugn, problemlösande och flexibel, självständig person, som uppskattar att arbeta med äldre människor. Du behöver ha tålamod och känna dig trygg i din egen person och yrkesroll, samt ha erfarenhet av att bemöta personer med minnessvårigheter. Framförallt är det viktigt att du passar in i vårt team, arbetsuppgifterna lär vi dig på plats då vår verksamhet är rätt så nischad. 

Då vi har två mottagningar som ligger geografiskt nära varandra, kan det ingå att vissa arbetspass sker på Kognitiva mottagningen Löwet, men huvudanställningen ligger på Sollentuna sjukhus.

 

Dina kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut, meriterande om man har tidigare erfarenhet från Kognitiv mottagning (Minnesmottagning) eller med testning av kognitiva förmågor. Erfarenhet av Take Care journalsystem är fördelaktigt. Vi ser helst att du har ett par år av erfarenhet i ditt yrke som arbetsterapeut.

Vi har även föreläsningar för närstående, och är man intresserad av att föreläsa så välkomnas det varmt!

B-körkort är ett krav

God svenska i tal och skrift är ett krav.

 

Vi erbjuder dig

Arbete i fräscha, nyrenoverade lokaler tillsammans med ett mycket erfaret team. Vi månar om en god arbetsmiljö. Nya idéer och inspiration till kvalitetsutveckling välkomnas!

  • Kollektivavtal
  • Internutbildningar och möjlighet att gå externa kurser
  • Friskvårdsbidrag
  • Enkelt att resa hit kommunalt
  • Frukost varje fredag
  • En lång introduktion, och det du lär dig här kommer du ha nytta av hela din karriär som arbetsterapeut
  • En prestigelös arbetsplats där vi lär av varandra

Vi hoppas ha väckt ditt intresse för vår verksamhet!

Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att söka!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning: 

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

80-100%

Lön

Månadslön

Tillträde

01-06-2022

Kontaktperson Capio

Petra Lindered, Tel:0701668218

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.