Vård online
Vård online

Vårdenhetschef till Neurologiska kliniken

Sista ansökningsdag: 2023-01-29

Publicerades: 2023-01-10

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en attraktiv poänglönemodell, S:t Göranmodellen, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Vi söker en vårdenhetschef till vår klinik som vill vara med och utveckla vår personal och verksamhet. Vill du bli en del av vårt team?

Om Neurologiska Kliniken

Capio S:t Görans Sjukhus har under lång tid profilerat sig med en hög neurologisk kapacitet, kompetens och kvalitet. Den neurologiska kliniken består av avdelningarna 32 SIVA (strokeintensivvårdsavdelning), 32 NIMA (neurologisk intermediärvårdsavdelning) och 33 NAVE (neurologisk akutvårdsenhet), totalt 35 vårdplatser, samt den neurologiska mottagningen. Vi vårdar och utreder allt från urakuta strokelarm, epilepsi, MS, huvudvärk/migrän, hjärntumörer och yrsel. På vår mottagning har vi återbesök från slutenvården, men också en del nybesök från primärvården. På mottagningen arbetar både läkare och sjuksköterskor med besök. Vi har en nyöppnad dagvårdsenhet som bedriver utredningar av neurologiska sjukdomar och ger behandling för ex. MS. Den genomsnittliga vårdtiden hos oss är 3,3 dygn.

På Neurologiska kliniken arbetar vi i team bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped och dietist. Vi är sammanlagt ca 80 sjuksköterskor och undersköterskor.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och arbetar på hennes uppdrag. Du har i din stab tre biträdande vårdenhetschefer, 1,5 bemanningsassistenter och 0,5 administratör.

Om rollen

Personal. Du har ett övergripande ansvar för sjuksköterskor och undersköterskor på kliniken gällande arbetsmiljö. Du har ett strategiskt ansvar för bemanning, rekrytering, rehabilitering och utbildning där de biträdande cheferna har ett operativt ansvar. Du leder, coachar och ger förutsättningar för de biträdande cheferna och bemanningsassistenterna att utföra sitt arbete på bästa sätt.

Verksamhet. Du medverkar i framtagning, uppföljning och utvärdering av mål för verksamheten. Du är ansvarig för kvalitet- och patientsäkerhetsarbetet på kliniken. Du arbetar för att ge förutsättningar för personalen att vara med och utveckla verksamheten och patientvården.

Ekonomi. Du har befogenhet över och ansvar för dina enheters ekonomiska utfall. Som stöd i arbetet har du ekonomicontroller och verksamhetschef.

Kvalifikationer

Leg sjuksköterska med erfarenhet av akutverksamhet, neurologi och/eller stroke. Tidigare chefs- och/eller ledarerfarenhet är ett krav.

Du har ett genuint intresse och stor kunskap av omvårdnadsfrågor. Det är meriterande om du har arbetat med personcentrerad vård. Du är bra på att organisera och är inte rädd för att styra upp när det behövs. Du tycker det är intressant och utvecklande med ledarskapsfrågor. Att inspirera och få andra att växa ser du som en självklarhet.  Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och är trygg i att fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Vid frågor, hör gärna av dig till Anastasia Thorén Todoulos. Kontaktuppgifter finns längre ned i annonsen.

Vi gör urval och intervjuar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Individuell lönesättning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Anastasia Thorén Todoulos, Tel:08-58701000

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.