Vård online
Vård online

Verksamhetschef till Kirurgkliniken

Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Publicerades: 2022-09-05

Beskrivning av tjänst

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Sante, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: Vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: Tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Beskrivning

Kirurgkliniken söker nu en ny verksamhetschef. Kulturen och ledarskapet på kliniken präglas av ett öppet och lärande arbetsklimat, vilket vi gärna ser att du som framtida chef vill vara med och fortsätta utveckla. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete både inom och utom kliniken och möjlighet till utveckling för våra anställda.

Om kliniken

Kirurgkliniken innefattar tre medicinska specialiteter onkologi, kirurgi och urologi. Huvudfokus är den akuta patienten både i öppenvård och slutenvård och tre cancerflöden, bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Kliniken har betydande uppdrag att utreda och behandla de flesta benigna och flera maligna tillstånd inom urologi och kirurg. Kirurgkliniken är en av sjukhusets största kliniker med ca 450 medarbetare

Kliniken består av:

  • Slutenvårdsavdelningar med 72 vårdplatser
  • Bröstcentrum
  • Prostatacancercentrum
  • Tarmcancercentrum
  • Kirurgmottagning
  • Onkologiska behandlingsavdelningar
  • Klinisk prövningsenhet för kirurgi- och onkologi

Sjukhuset är en USV-enhet och kliniken är mycket aktiv inom FoU, och bedriver forskning inom både kirurgi, onkologi och urologi.

Om uppdraget

Att vara chef på Capio S:t Görans sjukhus innebär att du är med och påverkar vår verksamhet både vid kliniken och sjukhusövergripande och har stora möjligheter att utveckla sjukhuset. Vi har en stark kultur där vi tillsammans arbetar för att driva sjukhuset framåt för patienternas bästa med fantastiska medarbetare vid din sida.

Som verksamhetschef leder du det operativa arbetet och med ansvar för patientflöden samt ett övergripande ansvar för att resurser finns och fördelas optimalt inom kliniken i den dagliga verksamheten. Du säkrar att det finns förutsättningar att utveckla verksamheten och arbetar tillsammans med dina chefer och medarbetare systematiskt med förbättringsarbete i alla delar.

I klinikens ledningsgrupp ingår nio förstalinjens chefer samt stödfunktioner i form av kvalitetskontroller, ekonomikontroller, HR-partner och utvecklingsansvarig.

Vid sjukhuset utgår vi från patienternas behov och utvecklar kontinuerligt tydliga arbetssätt som vi mäter och följer upp samt utvärderar både kvalitativt och produktionsmässigt.

Tillsammans med ditt ledningsteam arbetar ni utifrån sjukhusets verksamhetsplan och mål som ni anpassar till Kirurgklinikens specifika utmaningar. Du planerar produktion utifrån resurser och ekonomi samt följer kvalitetsdata och uppdrag som kliniken ska leverera. Du är ytterst ansvarig för att ge förutsättningar för en god arbetsmiljö och följer upp avvikelser och händelseanalyser regelbundet och systematiskt. En viktig del är naturligtvis att leda och coacha första linjens chefer vid klinikens olika avdelningar samt övriga nyckelpersoner som rapporterar till dig.

Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp där du tillsammans med övriga verksamhets- och stödfunktionschefer deltar i arbetet att utveckla sjukhuset, men kan även på övergripande koncernnivå inom Capio delta i olika former av utvecklingsarbete

Kvalifikationer

Du har vårdutbildning på högskolenivå samt är verksamhetskunnig och förankrad inom sjukvårdssektorn med erfarenhet från akutsjukhus. Sedan tidigare har du även en gedigen ledarerfarenhet samt vana att leda och utveckla verksamhet i förändring och utveckling. Vi ser även att du behöver ha en bred erfarenhet av uppföljning inom kvalité, ekonomi och personal.

Du har ett strategiskt tänk med en mycket god förmåga att leda, motivera/engagera dina medarbetare och att arbeta mot verksamhetens uppsatta mål. Du är trygg i ditt ledarskap och är självgående. Du har lätt för att samverka och kommunicera samt lyssna på din omgivning.

Vi ser gärna att du har forskningsbakgrund.

Villkor

Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till Peter Holm, VD på Capio S:t Görans sjukhus peter.holm@capiostgoran.se alternativt Rigmor Anshelm HR-chef rigmor.anshelm@capiostgoran.se

Facklig företrädare Charlotte Söderman 08-5870360808-58703608

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Lön

Fast

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Peter Holm, Verkställande direktör, Tel:0858701000

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.