SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Vård online

SÖK VÅRD ONLINE

Rådgivning och hjälp via chatt eller video.

Verksamhetschef till Ortopedkliniken

Sista ansökningsdag: 2023-06-04

Publicerades: 2023-05-12

Beskrivning av tjänst

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,
- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,
- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 5 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. 

Vi söker dig som vill bli Ortopedklinikens nya verksamhetschef, en roll där du tillsammans med din ledningsgrupp skapar förutsättningar för att utveckla verksamheten.
Är du en samarbetsvillig, trygg och initiativrik ledare som tillsammans med oss vill vara med och göra skillnad? 

Om Ortopedkliniken
Ortopedkliniken opererar på centraloperation. Slutenvård är sedan fördelad på två avdelningar. Avdelning 35 är en akutavdelning och avdelning 34 är en avdelning för elektiv ortopedi. Kliniken har en paramedicinsk enhet med fysioterapeuter och arbetsterapeuter. På Ortopedmottagningen tar vi emot återbesök och nybesök, vi har en frakturmottagning och en operationsenhet för poliklinisk kirurgi. Cirka 200 medarbetare arbetar på kliniken

Om uppdraget 
Som verksamhetschef leder du både det operativa och strategiska arbetet på Ortopedkliniken. Tillsammans med flödesägare ansvarar du för patientflöden samt har ett övergripande ansvar för att rätt resurser finns och fördelas optimalt inom kliniken. Du har budget- och personalansvaransvar för kliniken. Du arbetar för att skapa förutsättningar för kontinuerlig utveckling och förbättringsarbete i verksamhetens alla delar tillsammans med din klinikledning och medarbetare på kliniken. Vi utgår från patienternas behov och utvecklar kontinuerligt tydliga arbetssätt som vi mäter, följer upp samt utvärderar.

I klinikens ledningsgrupp ingår verksamhetens chefer samt stödfunktioner i form av kvalitetskontroller, ekonomikontroller, HR-partner och utvecklingsansvarig.

Som verksamhetschef rapporterar du till sjukhusets Vd och ingår i sjukhusets ledningsgrupp där du tillsammans med övriga verksamhets- och stödfunktionschefer deltar i arbetet att utveckla och förbättra sjukhuset. Att vara chef hos oss på Capio S:t Görans sjukhus innebär att du i ditt ledarskap arbetar med att bygga tillit, främja samarbete, visa riktning och vara modig.

Tillsammans med ditt ledningsteam arbetar ni utifrån sjukhusets verksamhetsplan och mål som ni anpassar till Ortopedklinikens specifika utmaningar. Du planerar produktion utifrån resurser och ekonomi samt följer kvalitetsdata och uppdrag som kliniken ska leverera. Du är ytterst ansvarig för att ge förutsättningar för en god arbetsmiljö och följer upp avvikelser och händelseanalyser regelbundet och systematiskt. En viktig del är naturligtvis att leda och coacha första linjens chefer vid klinikens olika avdelningar samt övriga nyckelpersoner som rapporterar till dig.

Eftersom sjukhuset är en del i en stor koncern finns även möjlighet för dig att delta i olika former av utvecklings- och förbättringsarbeten på koncernnivå.

Kvalifikationer
Du har vårdutbildning på högskolenivå samt är verksamhetskunnig och förankrad inom sjukvårdssektorn med erfarenhet från akutsjukhus. Sedan tidigare har du även en gedigen ledarerfarenhet samt vana att leda och utveckla verksamhet i förändring och utveckling. Vi ser även att du behöver ha en bred erfarenhet av uppföljning inom kvalitet, ekonomi och personal. 

Du har ett strategiskt tänk med en mycket god förmåga att leda. Vi ser att det är viktigt att du har förmågan att motivera och engagera och är en trygg och erfaren chef och ledare. Du är självgående och arbetar målinriktad mot verksamhetens uppsatta mål. Du har förmåga att samverka men även kommunicera och lyssna på din omgivning.

Då S:t Görans sjukhus är en universitetssjukvårdsenhet med mycket undervisning, forskning och kontakt med Karolinska Institutet, är det av stor vikt att den person som söker tjänsten har ett forskningsintresse och helst även forskningserfarenhet.

Ansökan
Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till Gustaf Storm, VD på Capio S:t Görans sjukhus gustaf.storm@capiostgoran.se alternativt Rigmor Anshelm HR-chef rigmor.anshelm@capiostgoran.se  

Fackliga företrädare är:
Jan Kosmack, Läkarföreningen 08-58 70 36 38 
Charlotte Söderman Läkarföreningen 08–58 70 36 08
Tina Edengrim, Vårdförbundet, 08-58 70 23 26
Martin Rosso, Kommunal 08-58 70 27 44
Annica Esplund Vision, 08-58 70 33 50

 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid

Sysselsättningsgrad

Heltid

Lön

Individuell lönesättning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.