Byta vårdcentral? Nu gör vi valet enkelt

När du listar dig hos oss på Capio får du vård online inom en kvart, vid behov en tid på vårdcentralen inom ett dygn, samt tillgång till över hundra vårdcentraler från Ystad i söder till Umeå i norr.

Lista dig direkt

Här nedan kan du enkelt välja att tillhöra någon av våra vårdcentraler.

Välj region och välj sedan den vårdenhet som passar dig. Klicka sen på "till nästa steg".


Hos oss är din hälsa i goda händer - som listad hos oss får du:

 • Vård online inom 15 minuter
 • Vid behov tid på vårdcentral inom 24 timmar
 • Tillgång till 100+ vårdcentraler
För oss på Capio är det viktigt att du känner dig trygg med de personer du möter när du besöker oss och vår ambition är att du i möjligaste mån får träffa samma läkare från gång till gång. Här kan du se alla våra vårdcentraler för att hitta den vårdcentral som passar just dig. 

 

Vanliga frågor om vårdvalet

 • Vad betyder det att ”lista sig”?

  Det betyder att du väljer vilken vårdcentral du och din familj ska gå till när ni behöver vård. Du väljer själv vilken vårdcentral i Sverige du vill tillhöra. 

 • Kan jag välja vilken vårdcentral jag vill?

  I Sverige har vi fritt hälso- och vårdval vilket innebär att du i stort sett kan välja vilken vårdcentral du vill i hela Sverige. Capio bedriver vård på uppdrag av flera regioner i Sverige. På alla våra vårdcentraler arbetar vi efter våra ledord; bota, lindra och trösta.

 • Hur byter jag vårdcentral?

  Du kan byta vårdcentral genom att lista dig på den du vill tillhöra. Listningen från den tidigare vårdcentralen försvinner då automatiskt. Du kan byta vårdcentral hur många gånger du vill.

 • Måste jag vara listad på en Capio-vårdcentral för att söka vård?

  Nej, vårdvalet är fritt i Sverige och du som patient kan söka vård på en annan vårdcentral än den du är listad på. Men att vara listad på en av Capios vårdcentraler är en fördel då det innebär att vi kan skapa en kontinuitet i din vård. Vilket underlättar vårt arbete i att hjälpa dig. Ibland kan det också vara så att besöket kostar mindre när du är listad på vårdcentralen.
   
 • Kan jag byta vårdcentral direkt via webben?

  I Region Skåne och Stockholm kan du göra ditt val via våra digitala vårdtjänster. Det enda som krävs är ett Mobilt BankID samt att du är folkbokförd på en adress i Sverige. I resten av Sverige använder du 1177.se

 • Vilken vårdcentral tillhör jag?

  Logga in på 1177 med BankID så ser du vilken vårdcentral du tillhör/är listad på

 • Kan jag vara listad både på en vårdcentral och i en vårdapp?

  Du kan bara vara listad på en fysisk vårdcentral. Men du är alltid välkommen att söka vård direkt i vår app, året runt mellan 8-22.

 • Hur lång tid tar det att byta vårdcentral?

  Det tar bara någon minut för dig fylla i uppgifterna som behövs för att göra bytet. Det tar ytterligare någon dag innan ditt val syns hos vårdcentralen.