Gruppverksamhet

Vi erbjuder olika typer av behandlingar i grupp. Gruppverksamheterna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning.

Att delta i en gruppverksamhet kan vara ett bra tillfälle att träffa och utbyta erfarenheter med andra personer som har liknande besvär.

Artrosskola

Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre. Vi träffas vid tre tillfällen.

Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros). Läs mer om BOA.


Bassängträning

I vattnet tränar vi kondition och styrka i behaglig vattentemperatur på 26 grader. Träningen består av rörelser till musik. Syftet är att komma igång med fysisk aktivitet i vattnet, efter rekommendation av läkare. Bassängträningen sker ofta i grupp men är individuellt anpassad. Du har ett eget träningsprogram och en fysioterapeut närvarande som stöd under passet.


Seniorgympa

I gruppen tränar vi hela kroppen till musik. Träningen består av enkla rörelser som sjukgymnasten visar. Vi kombinerar styrketräning, sitträning och balans. Syfter är att få rörelseglädje och social gemenskap.


Smärtskola

Kursen är till för dig som lever med långvarig smärta eller fibromyalgi. Målsättningen är att du ska lära dig mer om de verktyg som finns för att hantera din vardag på bästa sätt. 


Stresskola

I vår stresskola lär du dig uppmärksamma hur du reagerar i påfrestande situationer och får verktyg för att hantera stress i vardagen. Vi pratar även om vad som händer i kroppen när du utsätts för stress. Stresskolan hålls i grupp.


Sömnskola

Lär dig mer om vad som händer i kroppen när vi sover för lite eller när sömnkvaliteten brister. I vår sömnskola pratar vi om vad som kan orsaka en sömnstörning och vad du kan göra för att sova bättre.


Qi-gong

Qigong är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten, en gammal gymnastikform som i modern tid börjat användas flitigt som ett komplement till fysioterapi och annan behandling eller träning. Mjuka och cirkelformade rörelser kombineras med andningsteknik.Övningarna utförs i stående och sittande med fokus på balans, andning samt axlar, bål/mage och höfter.

Qigong kan användas som behandling vid muskelspänningar och ledstelhet, huvudvärk och stressproblem, yrsel eller balanssvårigheter.

Innehållsansvarig för denna sida:

Maria Magnil-Molinder
Specialist i allmänmedicin.
Medicinskt ansvarig läkare, Capio Husläkarna Kungsbacka