Träning

Patient får hjälp att stärka sina muskler.

Träning är den vanligaste behandlingen hos oss och passar för många olika typer av besvär.

Vilken typ av träning som passar dig beror på dina besvär och dina förutsättningar. Det kan handla om att göra specifika rörelser för att öka rörligheten i en led, bygga upp styrkan i en viss muskel eller förbättra din balans. Det kan också handla om att komma igång med lätt träning för att bli allmänt starkare och få bättre kondition. Tränar du redan mycket kan du istället behöva hjälp med specifika övningar efter en skada eller felbelastning.

Vi hjälper också till med träning innan och efter operationer, samt rehabilitering och träning vid neurologiska skador och sjukdomar, till exempel stroke, hjärnblödning, hjärnskador, Parkinsons sjukdom och MS.

Träningen anpassas efter dina behov

Efter vi har gjort en bedömning av dina besvär väljer vi ut övningar som passar just dig och dina behov. Ofta får du övningarna utskrivna på ett papper med bilder och texter. Det är olika hur länge och ofta du behöver göra de olika övningarna. Tillsammans med dig sätter vi upp en plan för träningen och vilka långsiktiga mål du har med behandlingen.


Träna i vårt gym

Som patient hos oss har du möjlighet att träna i vårt gym. Det kan till exempel vara aktuellt för dig som behöver förebygga eller rehabilitera en skada, komma igång att träna eller gå ner i vikt. Vi erbjuder också olika gruppträningar i gymmet.

Samarbete med Friskis & Svettis Landskrona

Vi har även ett samarbete med Friskis & Svettis. Om du behöver komma igång att träna eller behöver ändra din träningsteknik efter en skada kan vi följa med dig till Friskis & Svettis för introduktion till gymmet. OBS: uppehåll under juni-augusti.

Läs mer om Friskis & Svettis Landskrona

Gruppbehandling

Vi erbjuder även olika typer av behandlingar i grupp. Gruppbehandlingarna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning.

Bassängträning på Karlslundsbadet

Artrosskola

Smärtlindrande behandlingar

Träning kan vid behov kompletteras med smärtlindrande behandlingar.

Akupunktur och dry needling

TENS

Innehållsansvarig för denna sida:

Peter Sjöstedt
Specialist i allmänmedicin. Regional Medicinsk Chef.

Texten granskades 2017-09-28.

Innehållsansvarig för denna sida:

Mahshid Klang
Medicinskt ansvarig läkare,
specialist allmänmedicin