Psykisk ohälsa (unga vuxna)

Unga vuxna.

Unga vuxna är en mottagning i Landskrona för dig mellan 16 och 29 år som av olika anledningar behöver stöd.

Här får du träffa någon från vårt psykosociala team.

Besöken är kostnadsfria för dig som är upp till 19 år och du behöver varken vara listad här eller ha en remiss för att boka tid. 

Dina besök hos oss

Ibland är det svårt att veta vart man ska vända sig med sina frågor och bekymmer. Till Unga vuxna kan du komma och prata om det som är viktigt för dig.

Under ditt första besök får du berätta om hur du mår och vilka problem du upplever. Efter det bestämmer vi tillsammans med dig hur du vill gå vidare och vad vi kan hjälpa dig med. Beroende på vad vi kommer fram till bokar vi in ett eller några återbesök. Skulle det visa sig att du behöver eller önskar en längre kontakt försöker vi att hjälpa dig vidare.

När vi träffas pratar vi om dig och din livssituation. Det kan gälla personliga problem, relationer, frågor kring fysisk och psykisk hälsa. Det är du som styr samtalet. Vi ger råd, hjälper dig att sätta upp mål och åstadkomma förändringar.

Om mottagningen

Syftet med mottagningen för unga vuxna är att minska psykisk ohälsa, att minska sjukskrivningar och att öka sysselsättning samt samverkan med kommunal verksamhet.

Innehållsansvarig för denna sida:

Nadja Lindvall
Verksamhetschef,
Capio Citykliniken Landskorna