Vårdteam Vårdteam i reception.

Välkommen till specialistmottagningen på Capio Citykliniken Lund Clemenstorget

Vårt mål är att erbjuda dig god tillgänglighet med korta väntetider till våra specialister.

Vaccination - boka tid online

Vi hjälper vi dig med vaccination inför din utlandsresa samt med vaccin mot t ex TBE, influensa och lunginflammation (pneumokock). Passa även på att uppdatera ditt grundskydd (stelkramp). Vi har bokningsbara vaccinationtider. Välkommen att boka online!

Mer om vaccination och bokningsbara tider

Kontakta specialistmottagningens växel

Måndag-torsdag 8.00-16.00. Fredag 8.00-15.00

Välkommen att ringa vårt växelnummer om du har frågor eller vill boka eller avboka en tid. Observera att vissa av våra mottagningar endast tar emot dig som har remiss eller en privat sjukvårdsförsäkring.

046-35 05 00
Gravid kvinna och barn som känner på magen.

Varför ska jag lista mig?

När du listar dig hos oss på Capio får du vård online inom en kvart, vid behov en tid på vårdcentralen inom ett dygn, samt tillgång till över hundra vårdcentraler från Ystad i söder till Umeå i norr.

coronavirus

Undrar du om coronaviruset?

Just nu rapporteras det mycket i medier om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Aktuell information om läget kan du läsa via länken nedan, eller på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Patient och vårdgivare.

Din hälsa i goda händer

Hos oss hittar du specialister inom endoskopi, kardiologi, hud, kirurgi, ortopedi och öron-näsa-hals. Vi har även en flygmedicinsk mottagning.

Barn som vaccineras

Vaccinera dig hos oss

Välkommen till vår vaccinationsmottagning. Vi vaccinerar gammal som ung, men du bör ha fyllt ett år. Barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen.

Flicka utanför mottagning

Har du frågor som rör sex och samlevnad?

Hos våra barnmorskor på Capio Citykliniken Lund kan du komma vid frågor och besvär som rör sex och samlevnad, preventivmedel, könssjukdomar och cellprov.

Undersökning av huden

Oroar du dig över förändrade födelsemärken eller leverfläckar?

Har du en hudförändring som oroar dig? Födelsemärken som växer, kliar, ändrar form eller färg kontrolleras på vår hudmottagning. Vi har regelbundet särskilda prickmottagningar där vi bedömer hudförändringar. Välkommen att höra av dig för mer information!

Person antecknar i block.

Behöver du hjälp med intyg?

Hos oss kan du få hjälp med olika typer av intyg. Oavsett om du har privat sjukvårdsförsäkring eller inte. Läs mer här om vilka intyg vi kan hjälpa dig med.

Poddmottagningen, illustration

Du följer väl Poddmottagningen?

I Capios egen podd Poddmottagningen lär du dig mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser. Kunniga experter gästar och ger tips, råd och nyttig information samt svarar på lyssnarnas frågor.

Funktioner i Capios app

Film - Ladda ner vår app

I appen hittar du Capios digitala tjänster på ett ställe. Du kan chatta direkt med läkare och enkelt hitta din närmsta vårdcentral.

Vanliga frågor

Vi på Capio får många frågor från våra patienter. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar.