Barn får injektion Barn får injektion

Vaccinera dig hos oss!

Välkommen att boka din vaccination på Capio Citykliniken Specialistmottagning Lund, Clemenstorget 5, plan 4.

Välkommen till vår vaccinationsmottagning. Vi vaccinerar gammal som ung, men du bör ha fyllt ett år. Barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen.


Här hjälper vi dig bland annat med vaccin inför din utlandsresa, influensa (ej riskgrupper), TBE samt vaccin mot lunginflammation (pneumokock). Passa även på att uppdatera ditt grundskydd (stelkramp).

För att kunna erbjuda dig säker vård med anledning av pågående smittspridning av coronavirus, tar vår drop in-mottagning tillsvidare endast emot besök som förbokats. Bokning av vaccinationstid gör du enkelt här via webben eller genom att ringa oss.

Boka vaccinationstid online 

När ska du vaccinera dig?

Vi rekommenderar att du ser över ditt vaccinationsskydd i samband med utlandsresor. Extra viktigt är det om du ska resa långt, vara borta länge eller befinna dig i miljöer du är ovan vid.

Vi arbetar också med att förebygga andra sjukdomar du kan komma i kontakt med här hemma. Inför våren och sommaren kan det till exempel vara lämpligt att vaccinera sig mot fästingburen hjärninflammation (TBE). Om du tillhör en riskgrupp kan du även behöva vaccinera dig mot influensa. Kontakta oss om du känner dig osäker, vi erbjuder dig en kostnadsfri konsultation om du väljer att vaccinera dig hos oss.

När ska du inte vaccinera dig?

Du bör vanligtvis inte vaccinera dig om du har en allvarlig infektion i kroppen och tar antibiotika eller befinner dig i ett tidigt stadie av en graviditet. I vissa situationer är det dock så pass viktigt med skydd att du bör vaccinera dig ändå. Kontakta oss för rådgivning.

Var ute i god tid

Många vaccin behöver tas vid upprepade tillfällen (i en serie), vilket medför återbesök under en tid. För andra vaccin tar det dagar eller veckor innan fullt skydd uppnås. Om du ska ut och resa eller behöver skydd vid en viss tidpunkt rekommenderar vi därför att du bokar in ett besök så tidigt som möjligt. Detta för att du ska få bästa möjliga skydd.

Är du stickrädd?

Berätta gärna för oss om du är rädd för nålar. Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig.

Ditt besök hos oss

När du bokat din tid via webben kommer du till en hälsodeklaration. För att fylla i den behöver du bank-id*. Har du inte något bank-id kan du fylla i hälsodeklarationen hos oss på vaccinationsmottagningen. Formulär får du i receptionen vid registrering. Observera att du som förälder inte kan fylla i ditt barns hälsodeklaration via ditt eget bank-id.

På mottagningen frågar vi dig om ditt allmänna hälsotillstånd, ditt resmål och dina allergier. Därefter informerar vi dig om vilket skydd vi rekommenderar, svarar på eventuella frågor du har och ger dig din vaccination. I särskilda fall görs en undersökning innan din vaccination, men det brukar sällan behövas.

Om du har ett vaccinationskort sedan tidigare, ta med dig det till mottagningen.

Vaccination mot influensa och lunginflammation är endast för självbetalande kunder. Är du berättigad till kostnadsfri vaccination hänvisar vi till din vårdcentral.

Boka vaccinationstid online


Vaccinationspriser: Vårt utbud > Vaccin och priser
Rådgivning kring vaccination: Önskar du råd kring vaccination går det bra att tala in ett meddelande, så ringer vi upp i mån av tid - tel. 046-35 05 37
Tidsbokning via telefon: måndag-torsdag 8.00-16.00. Fredag 8.00-15.00, tel. 046-35 05 00 
Fyll i hälsodeklaration
Mejla vaccinationsmottagningen
Tänk på att vi i ett öppet mailsystem inte kan garantera sekretessen. Skicka därför aldrig e-postmeddelanden som innehåller känslig information.

Vi hjälper dig

Har du frågor och funderingar inför ditt besök hos oss? Hör av dig så berättar vi gärna mer. 

Studentrabatt

På Capio Citykliniken Lund Clemenstorget Specialistmottagning erbjuder vi 10 % i studentrabatt på vissa resevaccinationer mot uppvisande av Studentkortet eller Mecenatkortet.

Illustration livmoder

Vi vaccinerar mot HPV

HPV (Humant papillomvirus) är ett sexuellt överförbart virus som kan orsaka livmoderhalscancer. Vaccinera dig mot HPV hos oss!