Kvinna läser av graviditetstest. Kvinna läser av graviditetstest.

Capio Citykliniken Malmö Centrum Barnmorskemottagning

Vi följer din hälsa genom hela graviditeten, hjälper till med preventivmedel, cellprov och testar för könssjukdomar. Boka tid genom att ringa oss.

DROP-IN STÄNGT

Tillsvidare kommer vi pga Covid19 inte ha öppen vår drop-in på torsdagar. Ni är istället välkomna att boka tid via telefon eller 1177 mina vårdkontakter. Tom 16/8 är vår av/ombokningstelefon stängd. Är du gravid? ring direkt till ngn av barnmorskorna. Sommaren 2021: Vecka 29 Elin i tjänst, Sandra i tjänst måndag-onsdag. Vecka 30 Elin och Caroline i tjänst. Vecka 31 Ann-Sofie i tjänst, Elin i tjänst måndag-tisdag. Vecka 32 Ann-Sofie i tjänst, Sandra i tjänst torsdag-fredag. Vecka 33 Ann-Sofie och Sandra är i tjänst. Elin är i tjänst torsdag-fredag.

Gravid?

Trygghet hela vägen

Hos oss arbetar engagerade barnmorskor med bred kompetens. Vi följer hela graviditeten med hög tillgänglighet och personligt bemötande. Du/ni erbjuds ett brett utbud av föräldragrupper och spännande tema-träffar. Vi vill hjälpa er till en trygg graviditet och förlossning. Kontakta en av barnmorskorna direkt för att boka tid. Om vi inte har telefontid går det bra att lämna meddelande så ringer vi er så fort vi kan. Elin: 040-350256. Ann-Sofie: 040-350 296, Sandra: 040-350295, Caroline: 040-350242. För övriga ärenden samt ombokning/avbokning ring vardagar 8-10: 040-350 253.

Personlig kontakt
Gravid kvinna och barn som känner på magen.

Varför ska jag välja Capio?

Hos oss på Capio får du digital kontakt inom en kvart, vid behov en tid på vårdcentralen inom ett dygn, samt tillgång till över hundra vårdcentraler från Ystad i söder till Umeå i norr

Påskliljor

Gravid, dags för cellprov eller behov av preventivmedel? Kontakta en barnmorska direkt via telefon eller via Mina vårkontakter för tidbokning. Välkomna till oss!

På vår drop-in kan du få hjälp med cellprov, prov för sexuellt överförbara sjukdomar, p-pillerrecept (ej nyförskrivning), spiraluttag och p-spruta.

Äldre kvinna i utomhusmiljö.

Har du frågor om coronavaccination?

Vaccinationerna av de bäst behövande har påbörjats. Via länken nedan får du uppdaterad information om coronavaccination och svar på några av de vanligaste frågorna.

Rosa blommor.

Skydda dig mot livmoderhalscancer

Kvinnor över 23 år kallas regelbundet till cellprovtagning. Cellprov görs för att tidigt upptäcka cellförändringar som kan leda till livmoderhalscancer. Även om du är vaccinerad mot HPV-virus är det viktigt att gå på regelbundna cellprovskontroller eftersom vaccinets skydd inte är fullständigt.

Poddmottagningen, illustration

Graviditet i coronatider - podd

I Capios egen podd Poddmottagningen lär du dig mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser. Denna gång hör du våra barnmorskor berätta om hur man ska tänka kring att vara gravid under coronapandemin.

Mamma söker digital vård för sitt barn

Få hjälp direkt - i vår app!

I appen hittar du Capios digitala tjänster på ett ställe. Du kan chatta direkt med läkare, sjuksköterska eller psykolog och enkelt hitta din närmsta vårdcentral.

Vanliga frågor

Vi på Capio får många frågor från våra patienter. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar.