Fysioterapeut undersöker knä. Fysioterapeut undersöker knä.

Vårt utbud

Vi erbjuder dig rehabilitering av hög kvalitet med bästa tänkbara service och bemötande.

 • Träning

  Vilken typ av träning som passar dig beror på dina besvär och dina förutsättningar. Det kan handla om att göra specifika rörelser för att öka rörligheten i en led, bygga upp styrkan i en viss muskel eller förbättra din balans. Det kan också handla om att komma igång med lätt träning för att bli allmänt starkare och få bättre kondition. Tränar du redan mycket kan du istället behöva hjälp med specifika övningar efter en skada eller felbelastning.

  Vi hjälper också till med träning innan och efter operationer, samt rehabilitering och träning vid neurologiska skador och sjukdomar, till exempel stroke, hjärnblödning, hjärnskador, Parkinsons sjukdom och MS.

 • Tejpning

  Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär kan sjukgymnasten eller arbetsterapeuten använda sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt. 

  Tejpning kan till exempel användas vid skador i:

  • Axel
  • Nacke 
  • Armbåge
  • Handled
  • Ländrygg
  • Höft
  • Lår
  • Knä
  • Benhinna
  • Vadmuskel
  • Fotled
  • Hälsena
 • TENS

  TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.

  TENS kan till exempel användas vid:

  • Värk i muskler, rygg, nacke eller skuldra
  • Artros

  Om du har pacemaker kan det vara olämpligt att få behandling med TENS, därför är det viktigt att du berättar för oss om du har pacemaker.

 • Stresshantering

  Stress är i viss mån en del av livet, det är normalt att bli stressad ibland. Men att vara stressad under en längre period kan göra att kroppen tar skada. Det är därför viktigt med vila och återhämtning. Om du ofta upplever stress eller känner dig utmattad och till exempel får sömnproblem, ångest eller huvudvärk kan vi hjälpa dig.

 • Samtal om fysisk aktivitet

  Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Om du bokar ett hälsosamtal hos oss hjälper vi dig att hitta en motionsform som passar dina behov, önskemål och förutsättningar. Vid behov kan vi även skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.

 • Rehabilitering vid muskel- och ledbesvär

  Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. Det kan också hända att muskeln eller leden är svullen eller att du till exempel känner dig kraftlös.

  För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut som kan göra en bedömning och föreslå vilken behandling som passar bäst i ditt fall.

 • Produkter till försäljning

  Våra produkter är noggrant utvalda av våra leg. fysioterapeuter/sjukgymnaster för att underlätta din rehabilitering och stödja dig att komma tillbaka till ett aktivare liv. 

  Fråga oss gärna om du är intresserad av produkterna. 

  Foglossningsbälte - 300 kr
  För dig med ländryggssmärta under graviditeten. Ger stöd för magen och är justerbart mellan 80-130 cm (one size).

  Gummiband - 50 kr
  Används för alla former av muskelträning oavsett skada eller besvär. Gummibanden finns i färgerna röd, grön och blå som varierar i hårdhetsgrad. Motståndet ökar gradvis med 25% per band, där röd har lättast motstånd och blå svårast.

  Kryckor - 70 kr/st
  Med anatomiska hårda handtag. Justerbar längd mellan 76-96 cm. Vikt 600 g. Max. belastning 140 kg. Säljes både styckvis och i par.

  Redondoboll - 130 kr
  Är en mjuk greppbar boll med trög yta som passar för övningar inom pilates, yoga, rehab och friskvårdsträning. Levereras platt och blåses enkelt upp med medföljande "sugrör". Max 120 kg belastning vid liggande träning. Instruktionsplansch medföljer.

  Boll för handträning - 20 kr
  Boll som du kan använda i din handträning. Finns med olika motstånd.

  Deg för handträning - 20 kr
  Degen finns med olika motstånd och hjälper dig träna dina händer.

  Handledsstöd - 300 kr
  Används till personer med reumatiska sjukdomar, artros, överbelastning, nervinklämning och/eller inflammation i hand/underarm.

  Slo-foam/svamp - 20 kr
  Används för handträning. Finns i olika motstånd.

  Broschyr om diskrubbning - 30 kr
  Vad är en bakre diskrubbning? Information med råd och övningar för dig som fått diagnosen bakre diskrubbning. 

 • Paraffinbad

  Om du har smärta och minskad rörlighet i lederna i händerna kan behandling med paraffinbad minska din smärta och öka rörligheten. 

  Vid behandlingen får du doppa ner händerna i ett bad med varmt, smält paraffin. När du tar upp händerna har paraffinet lagt sig som ett tunt lager på händerna. Du får ta på en vante över paraffinet för att hålla handen varm. När lederna är uppvärmda gör man olika övningar för att bibehålla eller få upp rörligheten i lederna.

  Paraffinbad kan till exempel användas vid:

  • Artros
  • Reumatiska besvär
 • Hjälpmedel

  Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. Vissa arbetsterapeuter har även möjlighet att komma hem till dig för att undersöka vilken typ av hjälpmedel som passar dig. Om du är anhörig eller närstående erbjuder vi också handledning i förflyttning eller hantering av hjälpmedel.

 • Handrehabilitering

  Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Beroende på besvär och behov får du hjälp med fortsatt behandling eller stöd att träna hemma själv. 

  Vid vissa typer av besvär kan du behöva ett stöd eller en skena för handleden eller ett finger, dessa kallas för ortoser. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.

 • Gruppbehandling

  Vi erbjuder olika typer av behandlingar i grupp. Gruppbehandlingarna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning.

  Medicinsk yoga
  Upplever du stressrelaterad ohälsa såsom ryggont, sömnsvårigheter, högt blodtryck, utmattning/utbrändhet, kroppssmärta eller migrän? Forskning visar att medicinsk yoga är ett av de mest effektiva verktygen för att minska och lära sig att hantera stress. Minskad stress kan bland annat resultera i bättre minne och sömnkvalitet, ökat immunförsvar, minskad smärtkänslighet, förbättring i symptom från mage/tarm, förbättrad hormonbalans, sänkt blodtryck, färre hudutslag, minskad huvudvärk/migrän, minskad oro/ångest/nedstämdhet och ökad kroppskännedom.

  Om du vill bli skapa mer balans i livet, bli av med stelhet, förbättra immunförsvaret och lära dig att andas bättre är du välkommen att anmäla dig till vår kurs i medicinsk yoga. Alla kan vara med, oavsett tidigare erfarenhet. Vi sitter på stol eller på matta på golvet. Det är bra om du har mjuka kläder som du enkelt kan röra dig i.

  Datum: Fortlöpande (5 tillfällen /1,5 timme per gång). Kontakta oss för mer information och anmälan.

  Avspänningsgrupp
  Här arbetar vi med så kallad progressiv avspänning, vilket innebär att ömsom spänna olika muskelgrupper och ömsom låta dem slappna av, för att uppnå en djup avslappning i kroppen. Syftet med träningen är att minska stress och få dig att må bättre.  

  Pris: 200 kr per tillfälle (högkostnadsskydd / frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
  Datum: Grupperna bildas löpande. Kontakta oss gärna för mer information och anmälan.

  Paraffin- och handträningsgrupp
  En grupp för dig med besvär i händerna, t ex ledvärk och ledstelhet. Vi träffas veckovis. Varje tillfälle är 45-60 minuter där vi börjar med paraffinbehandling följt av rörelseträning och styrketräning för händerna.

  Pris: 200 kr per tillfälle (högkostnadsskydd / frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
  Datum: Grupperna bildas löpande. Kontakta oss gärna för mer information och anmälan.

  Sluten mindfulnessgrupp 
  Mindfulness innebär enkelt uttryckt att vara medvetet närvarande i nuet. Utgångspunkten är att träna på att vara här och nu och bli medveten om hur vi känner oss inombords. Vi övar på att lyssna på kroppen, tankar och känslor utan att värdera eller döma.

  Gruppen träffas vid 4 tillfällen. Antal deltagare cirka 10. Gruppen är sluten, vilket innebär att inga nya gruppdeltagare tillkommer efter första tillfället.  Vi kommer prata om vad mindfulness är och göra olika guidade övningar samt hemuppgifter. Om du är intresserad av att delta i gruppen boka tid till psykolog, kurator eller arbetsterapeut för mer information.

  Tid: Onsdagar 8.15-9.15.
  Plats: Vi träffas i väntrum 5. Anmäl dig i receptionen, debitering som vanligt besök. OBS tänk på att lämna återbud vid förhinder!

  Seniorträning
  Cirkelträning för dig som är 65+ och behöver komma igång med eller öka din fysiska aktivitet. Träningen hålls en gång per vecka i 10 veckor. 

  Pris: 200 kr per tillfälle (högkostnadsskydd / frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.

  Vattengymnastik
  I vattnet tränar vi kondition och styrka i behaglig vattentemperatur på 32 grader. Träningen är sker i grupp men med individuella träningsprogram. Vi träffas vid tio tillfällen á 40 minuter.

  Pris: 200 kr per tillfälle (högkostnadsskydd / frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
  Plats: Aquasund, Hantverkaregatan 5 i Malmö

  Artrosskola
  Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre

  Artrosskolan börjar med tre föreläsningar. Efter det påbörjas en träningsperiod på sex veckor då du får ett individuellt anpassat träningsprogram. Du kan välja att träna i vårt gym två gånger per vecka eller träna hemma.

  Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros).

 • Akupunktur

  Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Det är inte kartlagt exakt vad som händer i kroppen vid akupunktur, men många studier har visat att västerländsk akupunktur kan vara en effektiv metod för att lindra smärta.

  Akupunktur kan till exempel användas vid:

  • Smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna
  • Tennisarmbåge
  • Knäartros

  Att få akupunktur kan kännas på olika sätt. Det kan till exempel kännas pirrande, tryckande, värmande eller kylande. Det kan också göra lite ont eller kännas avdomnat i området där nålarna sätts.