Patient och personal Patient och personal

Vill du välja oss?

Vårdvalet är fritt och personligt och betyder att du väljer vilken mottagning du eller ditt barn vill tillhöra. Om du vill gå till just oss är du varmt välkommen.

Vad betyder det att ”lista sig”?
Det betyder att du väljer vilken vårdcentral du och din familj ska gå till när ni behöver vård. Självklart kan man gå till en vårdcentral utan att vara listad där men det har sina fördelar att välja.

Genom att gå till samma vårdcentral när du behöver hjälp, kan vi skapa kontinuitet i din vård. Därför är det en fördel att lista sig. I vissa regioner kan du även få en fast läkarkontakt. På Capio strävar vi efter att du ska känna dig trygg med de personer du möter vid dina besök hos oss. Och i den mån det är möjligt ser vi till att du får träffa samma läkare från gång till gång.

Hur ska man tänka när man väljer eller byter vårdcentral?
Du kan i stort sätt välja vilken vårdcentral du vill. I hela Sverige. Capio har i uppdrag från flera regioner i Sverige att bedriva vård. På alla våra vårdcentraler jobbar vi efter våra ledord; bota, lindra och trösta. 

Du kan byta vårdcentral genom att lista dig på den du vill tillhöra. Listningen från den tidigare vårdcentralen försvinner då automatiskt. Du kan byta vårdcentral hur många gånger du vill.

Hur gör man?
Nedan ser du tre alternativ på hur du listar dig i just din region hos oss på Capio. Välj det sätt du tycker är enklast för dig. Vi ser fram emot att bota, lindra och vara där för dig och dina kära.

Välj via blankett

Du listar dig hos oss på tandvården via blankett som du lämnar in eller skickar till oss. Valblanketten skriver du ut från denna sida eller hämtar i vår reception.

Barn i gröngräset.

Fri tandvård för barn och unga

Som barn eller ung vuxen får du avgiftsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år.

Bebis på BVC-besök.

Gör ditt val på plats

Du kan även lista ditt barn på plats hos oss. Kom till vår reception så hjälper vi dig.

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård med vårdcentraler, specialistmottagningar, rehab, barnavårdscentraler och barnmorskemottagningar. Vi har idag mottagningar från Umeå i norr till Ystad i söder. Hos oss är varje patientmöte unikt och våra samlade erfarenheter används till att fortsätta utveckla bästa tänkbara vård.

Capio på LinkedIn