Patient undersöks i munnen. Patient undersöks i munnen.

Vårt utbud

Vi erbjuder dig vård av hög kvalitet med bästa tänkbara tillgänglighet, service och bemötande.

 • Allergi

  Misstänker du att du lider av allergi? Hos oss kan du få hjälp med undersökning och diagnos, läkemedel samt rådgivning. 

 • Astma/KOL

  Du som har andningsbesvär, astma eller KOL är välkommen till vår mottagning. Vi hjälper dig genom att kontrollera dina luftvägar och din lungkapacitet, ge råd och information samt förskriva medicin. Målet är att du ska må bra både nu och i framtiden.

 • Demens

  Det är vanligt att minnet försämras när man blir äldre och orsakerna kan vara många. Om du under längre tid har upplevt problem med minnet kan det vara bra att genomgå en demensutredning för att ta reda på vad det beror på. Utredningen går ut på att skilja demens från andra sjukdomar med likartade symptom. Utöver utredningen kan vi bistå med information om olika typer av behandlingar, samt läkemedel vid behov.

 • Diabetes

  Du som har diabetes och är patient hos oss blir kallad till besök hos diabetessköterska och läkare. Här tar vi hand om dig genom regelbundna kontroller av dina värden och samtal om hur du mår. Målet är att du ska må bra både nu och i framtiden. Vi arbetar med att förebygga komplikationer såsom hjärtinfarkt, stroke, njurskador, fotsår och nervskador. Vi erbjuder också information och råd om hur du själv kan påverka din hälsa genom din livsstil. 

  Öppettider till Diabetesmottagningen:
  Tisdagar 9.00-15.00 och torsdagar 8.00-15.00
  Endast tidsbokade besök.

  • Undervisning gällandes Diabetes Mellitus.
  • Rådgivning om kost och fysisk aktivitet.
  • Undervisning i egenkontroller av blodsocker.
  • Förskrivning av diabeteshjälpmedel.
  • Fotstatus
  • Ögonbottenfotografering utförs av ett team från St Eriks Ögonsjukhus som kommer till Capio Åkermyntans vårdcentral, 2 gånger per år.
 • Drop-in (gamla Lättakuten)

  På grund av risken för spridning av Corona-viruset tar drop in bara emot bokade besök. 

  Drop in-mottagningen finns nu på vårdcentralen.

   Boka en tid via chatt på capio.se/akermyntan eller ring 08 - 120 922 00.

   

  Här får du träffa en sjuksköterska som gör en snabb bedömning av dina besvär. Därefter får du vid behov träffa en läkare eller annan medicinsk kompetens. Vi tar hand om dig med lättare akuta besvär, såsom halsont och misstänkt urinvägsinfektion.

  Drop in är endast avsedd för patienter listade på Åkermyntans Vårdcentral. Om du inte är listad hos går det bra att göra det vid ditt första besök.

  Öppettider
  Måndag-fredag 08.-11.30.
  Måndag samt ons-fre: 13.00-15.30
  Tisdag: 13.00-14.30

  imagezflkc.pngSkanna koden med mobilkameran.

  Måndag-fredag kl 08-11.30. Måndag 13-15.30. Tisdag 13-14.30. Ons-fre 13-15.30.
  OBS! Drop in-mottagningen finns nu på vårdcentralen. Nu krävs tidsbokning för besök på drop in. Ring oss på 08-120922 00 kl 08-17 eller chatta via hemsidan.

  Pga Corona-viruset hålls drop in-mottagningen på vårdcentralen. Tidsbokning krävs fortfarande.

 • Dietist/kostrådgivning

  Det finns många olika riskfaktorer eller diagnoser som på något sätt är kopplade till vad du äter och dricker. Hos en dietist kan du få hjälp med olika typer av besvär som rör kost. Vid ett besök hos dietisten får du hjälp att förändra din kost och din livsstil för att förbättra din hälsa.

 • Hud

  Du som har hudbesvär är välkommen att boka en tid hos oss. Vi kan bland annat hjälpa dig som besväras av irriterad hud, akne, utslag, klåda och psoriasis. En distriktssköterska har möjlighet att skriva ut vissa läkemedel och salvor, men om dina symptom kräver annan behandling ser vi till att du kommer i kontakt med en läkare.

 • Högt blodtryck (hypertoni)

  Hos oss kan du som har högt blodtryck (hypertoni) få hjälp med blodtrycksmedicin och mätning av ditt blodtryck. Vi kan också erbjuda information och råd om hur du själv kan påverka ditt blodtryck genom att förändra din livsstil.

 • Infektion

  En infektion innebär att din kropp utsätts för angrepp av smittämnen som exempelvis bakterier, virus eller svamp. Kroppens reaktion på en infektion är vanligtvis en inflammation. Inflammationen kan se ut på olika sätt. Du kan till exempel bli röd och svullen, få feber eller bli trött. Om du inte märkt någon förbättring på en vecka eller om dina symptom blir värre är det aktuellt att söka vård. 

 • Injektioner

  Behöver du injektioner av ett visst läkemedel hjälper en sjuksköterska dig med behandlingen. Du tar själv med dig det preparat din läkare skrivit ut till mottagningen.

  Vi hjälper dig även med provtagning och injektion via (samt omläggning och spolning av) central venkateter (CVK) och subkutan venport. 

 • Inkontinens

  Inkontinens är ett vanligt förekommande problem. Upplever du problem med urin- och/eller avföringsinkontinens är du välkommen att boka en tid hos oss för att få råd, hjälp och stöd.

 • Intyg

  Hos oss kan du få hjälp med olika intyg. Exempelvis för sjukskrivning, vård av barn, färdtjänst eller inställd resa på grund av sjukdom. Vissa intyg är avgiftsbelagda. Kontakta oss gärna för mer information.

 • Provtagning

  När en sjuksköterska eller läkare har ordinerat prover ska du besöka laboratoriet. Det är viktigt att du har med dig dina ID-handlingar hit. Om du ska ta blodprover behöver vi också veta om du använder blodförtunnande medicin. Kom i god tid så att du hinner sitta ned och vila en kvart före blodprovstagningen. Stress och rörelser påverkar nämligen många olika ämnen i blodet.

  Nya rutiner för provtagning

  1) Har du feber/hosta/förkylning? Vänta då tills du varit symptomfri i två dagar.

  2) Du måste boka tid för att lämna prover på labb.
  Chatt: www.capio.se/akermyntan
  Telefon: 08 - 120 922 11

  Med vänlig men smittreducerande hälsningar / personalen.

  Öppettider laboratorium

  Måndag-fredag 8.00-11.30

  • Akuta provtagningar
  • Glukosbelastning
  • Provtagning av remiss från KS och Capio
 • Psykisk ohälsa

  Ibland kan vi drabbas av nedstämdhet, oro och svårigheter att hantera det vi möter i livet. Då är du varmt välkommen till oss. Våra psykosociala resurser arbetar självständigt men alltid i nära samarbete med våra läkare. Vi kan bland annat hjälpa dig som upplever nedstämdhet, sömnproblem, stress, utmattning, sorg eller koncentrationssvårigheter.

  Vi erbjuder behandling individuellt och i grupp, rådgivning samt stöd- och krissamtal, för dig som är över 18 år och listad på vår vårdcentral. Du bokar först en tid hos din läkare som skickar en remiss till oss. Därefter får du en kallelse antingen via brev, telefon eller sms med förslag på tid till ett första samtal.

  PSYKOSOCIALA TEAMET
  Vi som arbetar på den här mottagningen är:

  Henrik Bennbäck
  Leg Psykolog

  Julia Heinsoo
  Leg Psykolog

  Lars Wallman
  Leg Psykolog

  Ulrika Wannfors
  Leg Psykoterapeut

  Nahal Golsira
  Kurator och Rehabkoordinator.

  Rehabkoordinator
  Rehabkoordinator kan vara ett stöd för dig i din rehabiliterings- och sjukskrivningsprocess. Målet är att du ska återfå din arbetsförmåga, alternativt förebygga sjukskrivning.

 • Äldremottagning

  På äldremottagningen erbjuder vi dig som är äldre bättre tillgänglighet och en mer sammanhållen vård. Vi kan till exempel hjälpa dig med genomgång och kontroll av dina mediciner eller med förebyggande hälsovård, genom att se över din motion och kost.

  Äldremottagningen är öppen för dig som är 75 år eller äldre. Om du hellre vill fortsätta att ringa eller komma till oss som vanligt går det lika bra.

  Du kan ringa oss på vårt direktnummer 08-120 922 22 för rådgivning eller tidsbokning och du kan få en tid för besök redan samma dag eller dagen efter. Besökets längd anpassas efter dina behov.

  Telefontid: vardagar 10.00-12.00

  Vardagar 10.00-12.00
  08-120 922 22
 • Distriktssköterska

  Hos Capio Vårdcentral Åkermyntan erbjuder vi tidsbokade besök vår distriktssköterska.
  Måndag-fredag: 9.45-11.45. Notera att du måste boka tid för dessa besök via telefon eller chatt.

  Under dessa tider utförs vaccinationer, suturtagning, blodtryck, injektioner och enklare omläggningar. Välkommen in!

 • Hemsjukvård

  Om du på grund av medicinska skäl eller funktionshinder har behov av varaktiga hälso- och sjukvårdsinsatser som kvarstår under minst två veckor kan du få hjälp av hemsjukvården.

  För att beviljas hemsjukvård behöver du genomgå en medicinsk bedömning eftersom uppdraget hemsjukvård enligt landstinget måste uppfylla vissa kriterier.

  Om du upplever att det finns behov av medicinsk hjälp i hemmet kan du eller en anhörig kontakta din husläkare eller en distriktssköterska och be om en medicinsk bedömning.

  Du når oss lättast genom att ringa 073-324 15 15 och lämna ett meddelande. Vi hör sedan av oss så snart vi får möjlighet. Det går även att smsa till numret. 
  Måndag-fredag mellan 7.30-17.00