Specialist i allmänmedicin med medicinskt ledningsansvar - Capio Vårdcentral Farsta

Sista ansökningsdag: 2017-07-30   
Publicerades: 2017-05-12

Om oss

Capio Vårdcentral Farsta är en stor vårdcentral belägen i ljusa fina lokaler. Vi finns centralt i Farsta med närhet till buss, tunnelbana, restauranger och affärer. På vårdcentralen finns bland annat sedvanlig läkarmottagning med drop-in dagligen, sköterskemottagning, hemsjukvård och ett stort psykosocialt team. Vi har även en Rehabenhet med sjukgymnaster, arbetsterapeuter, dietister och kiropraktorer.

Vi är idag cirka 60 medarbetare som har hand om 18 500 listade patienter

Beskrivning av tjänst

Vi söker nu en specialist i allmänmedicin med medicinskt ledningsansvar för arbete på vår mottagning. Vi erbjuder dig en positiv och utvecklande arbetsplats med tydligt patientfokus. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktigt från medarbetare vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte. Vi erbjuder dig en positiv och utvecklande arbetsplats med tydligt patientfokus. En arbetsplats med tydliga mål där kvalitet och service prioriteras. 

I tjänsten ingår arbete med

 • Utredning och behandling av patienter på mottagningen
 • Utredning och behandling av patienter med akuta sjukdomar
 • Möjlighet att arbeta med hemsjukvård
 • Möjlighet att arbeta med specialistområden som diabetes, astma/kol, hypertoni.

Uppdraget innefattar medicinskt ledningsansvar. Detta innebär ett övergripande ansvar för vårdcentralens medicinska behandling och patientsäkerhet samtidigt som du arbetar som specialist i allmänmedicin. Du ingår i ledningen av verksamheten med verksamhetschefen, samt tillhör Capios nätverk för de medicinskt ansvariga.

I rollen som Medicinskt ansvarig läkare (MAL) ansvarar du för frågor som;

 • Övergripande medicinskt ansvar
 • Kvalitetsarbete
 • Samordna läkarmöten
 • Efterlevnad av riktlinjer
 • Uppföljningsarbete
 • Utveckling av verksamheten
 • Handledning av våra AT- och ST-läkare
 • Handledning av studenter

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialist i allmänmedicin och som har erfarenhet av arbete inom primärvården. Intresse för handledning av AT- och ST-läkare är meriterande.

Likaså är intresse av ledarskap och ledningsarbete meriterande.

Vi arbetar för att uppnå god kvalitet och nöjda patienter. Vi söker dig som är flexibel, engagerad, positiv och intresserad samt har god organisationsförmåga, kan arbeta självständigt och vill vara delaktig i vårdcentralens utveckling. Vi värdesätter laganda och förmågan och viljan att ta egna initiativ.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-30

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år. {0}Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. www.capio.com